Отидете към основна версия

1 916 3

Корумпиран политик излиза предсрочно на свобода

  • ехуд олмерт-
  • израел-
  • корупция-
  • йерусалим

Бившият израелски премиер Ехуд Олмерт ще бъде освободен по-рано от затвора

Снимки: БТА/АР

Бившият израелски премиер Ехуд Олмерт, който излежава присъда от 27 месеца затвор за корупция, ще бъде освободен предсрочно, съобщи адвокатът му, цитиран от Aljazeera.

Комисията прие всичките ни аргументи. Олмерт ще бъде освободен в неделя, каза юристът, като уточни, че министерството на правосъдието може да обжалва това решение.

71-годишният бивш израелски министър-председател вече излежа 16 месеца и половина от присъдата си, припомня в. "Аарец", цитиран от ТАСС.

Ехуд Олмерт стана първият правителствен ръководител в историята на Израел, който влиза в затвора. Процесът за корупция срещу него започна през 2007 г. - година след като стана дванадесетият израелски премиер. Олмерт подаде оставка през октомври 2008 г., но остана и. д. министър-председател до март 2009 г.

В присъдата от 27 месеца затвор влизат година и половина за вземане на подкуп, 8 месеца за злоупотреба с доверие и измама и един месец за възпрепятстване на правосъдието.

Според "Аарец" прокуратурата е против предсрочно освобождаване на Олмерт и може да обжалва решението на комисията по условни и предсрочни освобождавания.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини