Отидете към основна версия

1 816 18

Украйна обеща реформи, за да влезе в НАТО до 2020 г. (СНИМКИ)

  • украйна-
  • нато-
  • киев-
  • петро порошенко-
  • йенс столтенберг-
  • кибератака

Киев и НАТО ще започнат обсъждания на пътна карта за присъединяване на бившата съветска република към алианса

Снимки: БТА/АР

Украйна и НАТО ще започнат обсъждания на пътна карта за присъединяване на Киев към алианса. Лично президентът Петро Порошенко обеща страната му да осъществи реформите и да изпълни критериите до 2020 г., съобщи Reuters.

На пресконференция с Порошенко в украинската столица генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг изтъкна, че алиансът е предоставил ново оборудване, за да бъдат разкрити извършителите на кибератаката, ударила бившата съветска република през юни и разпростряла се в световен мащаб.

Официалният план за членство в НАТО за Украйна ще означава да се постигнат целите по политическите, икономическите и военните реформи, като националните планове се представят ежегодно, за да се покаже напредъкът.

Срещата между Порошенко и Столтенберг се осъществи ден след като държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън посети Киев и каза, че Русия трябва да предприеме първия ход в овладяването на насилието в Източна Украйна.

Лидерите на НАТО се разбраха на среща на върха през 2008 г., че Украйна един ден ще стане член на алианса, а страната вече допринася с военни сили за мисиите на НАТО, включително в Афганистан.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: