5 Юли, 2017 14:03 1 063 2

Киев: Предотвратихме втора кибератака

  • украйна-
  • киев-
  • кибератака-
  • арсен аваков-
  • m.e.doc-
  • русия

Специалисти все още се опитват да установят кой е отговорен за атаката през юни, която порази компютърни системи по целия свят

Киев: Предотвратихме втора кибератака - 1
Снимки: БТА/АР

Украинският вътрешен министър Арсен Аваков каза, че властите в Киев са предотвратили втора кибератака срещу страната, предаде Reuters.

Специалисти все още се опитват да установят кой е отговорен за кибератаката миналия месец, която порази компютърни системи по целия свят.

Според служители на украинското разузнаване и сили за сигурност някои от първоначалните компютърни заразявания при атаката са били разпространени чрез зловреден ъпдейт на украинската компания M.E.Doc. Фирмата отрича да е виновна.

Киев: Предотвратихме втора кибератака

Аваков каза, че новата атака е започнала вчера в 13,40 ч. и е било предвидено кулминацията й да настъпи в 16 ч. По думите му вчерашната атака, подобно на тази на 27 юни, е тръгнала от M.E.Doc. Той заяви, че до 15 ч. киберполицията е спряла разпращането по електронната поща и активирането на вируса от сървърите на M.E.Doc.

"Атаката беше спряна. Сървърите бяха отстранени заедно със следите от действията на киберпрестъпниците, чийто източник очевидно е бил в Руската федерация", заяви Аваков във фейсбук.

По-рано киберполицията на Украйна обяви, че е извършила обиск в офисите на M.E.Doc и е иззела сървърите на компанията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хакера

    1 0 Отговор
    кАжи честно!

    Коментиран от #2

  • 2 хакяр

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хакера":

    кажи честно къде скри прашката?
Новини по държави: