Отидете към основна версия

1 553 2

За няколко биткойна повече

  • биткойн-
  • марк карпелес-
  • ем ти гокс

Французинът Марк Карпелес пледира "невинен" по дело за непрозрачна търговия

Снимки: БТА/АР

Французинът Марк Карпелес пледира "невинен" пред съд в Токио на първото заседание по процеса срещу него за непрозрачни трансакции на вече фалиралата платформа за търговия с биткойни "Ем ти Гокс" (MtGox), предадe Reuters.

Карпелес, който е на 32 години, беше облечен в тъмен костюм и с изрядна прическа, но се яви пред съда видимо притеснен.

Този стил е в пълно противоречие с арогантния имидж, който той сам си създаде при предишните си явявания в съда, отбелязва АP.

"Заклевам се пред господ, че съм невинен", подчерта бившият директор на "Ем ти Гокс", компания, чиято централа беше в Токио, четейки на японски писмо, дадено от адвоката му.

Стотина души чакаха пред съда, но само 21 бяха избрани на случаен принцип да присъстват на първото заседание по това дело.

Четенето на обвинителния акт, който бе много подробен, продължи близо 30 минути на японски, и също толкова - на френски.

Карпелес отрече, да е използвал за лични цели пари на други хора и за пореден път заяви, че платформата "Ем ти Гокс" е станала жертва на външна кибератака.

Карпелес е на свобода от една година, след като прекара толкова време в затвора. Основното обвинение срещу него е в лично обогатяване чрез изкуствено създаване на 1 милион долара. Това е станало във вреда на истинските собственици на биткойни, които неговата компания, действаща в Япония, е управлявала. "Ем ти Гокс" обяви фалит през 2014 година.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Двойно поскъпване на биткойна

    В края на месец май цената на най-известната криптовалута – биткойна, премина психологичната граница от 2000 USD. Към момента редица анализатори ...
    06.06.2017
    14 767
    16
  • Пари в злато – не! По-добре в биткойн

    За първи път в своята история крипто валутата – биткойн се търгува по-скъпо от златото. Това става ясно от данните на електронната борса Krak ...
    03.03.2017
    2 077
    2
Новини по държави: