Отидете към основна версия

2 458 4

Москва изтегля посланика си от Вашингтон

  • сергей кисляк-
  • посланик-
  • сащ-
  • русия-
  • вашингтон

Сергей Кисляк приключи мандата си като посланик на Русия в САЩ

Снимки: БТА/АР

Руският посланик в САЩ Сергей Кисляк приключи своя мандат, предаде ТАСС, като се позова на посолството на Русия във Вашингтон.

Съветник-посланик Денис Гончар ще изпълнява функциите на шарже д'афер до пристигането на приемник на Кисляк, каза посолството.

Очаква се Кисляк, който заемаше поста от 2008 г., да бъде заменен от руския заместник-министър на външните работи Анатолий Антонов.

Кисляк е ключова фигура в продължаващите разследвания в САЩ за намеса на Русия в американските избори през 2016 г.

В петък в. Washington post съобщи, че Кисляк е бил подслушан от американските разузнавателни служби да казва на своите началници, че е обсъждал по време на кандидат-президентската надпревара през 2016 г. свързани с кампанията въпроси, включително важни за Москва теми, със сегашния правосъден министър на САЩ Джеф Сешънс.

Сешънс отрича да е обсъждал с руски служители свързани с кампанията въпроси и казва, че се е срещал с Кисляк единствено в ролята си на сенатор.

Бившият съветник по националната сигурност на Белия дом Майкъл Флин беше принуден да подаде оставка през февруари, след като стана ясно, че не е разкрил съдържанието на свои разговори с Кисляк и е подвел американския вицепрезидент Майкъл Пенс за срещите си с руския посланик.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Новият руски посланик в САЩ пое поста

    Новият посланик на Русия в САЩ Анатолий Антонов пристигна в американската столица, предаде ТАСС. На международното летище "Дълес" той беш ...
    01.09.2017
    1 481
    8
  • САЩ затягат санкциите срещу Русия - Юли 2017

    Републиканците и демократите в САЩ постигнаха споразумение за законодателство, позволяващо нови санкции срещу Русия, Иран и Северна Корея. Решението и ...
    23.07.2017
    3 023
    49
  • Русия прави напук на Америка

    Директорът на ЦРУ Майк Помпео заяви, че Русия няма намерение да се изтегля от Сирия и че според него ще продължи да прави „напук на Америка&ldqu ...
    21.07.2017
    4 866
    28