Last news in Fakti

23 Юли, 2017 08:33 3 010 49

САЩ затягат санкциите срещу Русия - Юли 2017

  • сащ-
  • русия-
  • санкции-
  • доналд тръмп-
  • конгрес

Американските конгресмени създават ограничения за президента Тръмп

САЩ затягат санкциите срещу Русия - Юли 2017 - 1
Снимки: БТА/АР

Републиканците и демократите в САЩ постигнаха споразумение за законодателство, позволяващо нови санкции срещу Русия, Иран и Северна Корея. Решението им би ограничило евентуални опити на американския президент Доналд Тръмп за отмяна на наказателните мерки срещу Москва, предаде Reuters, като се позова на конгресмени от Демократическата партия.

Законът за противодействие на дестабилизиращите дейности на Иран, приет преди месец от Сената, беше подкрепен в Камарата на представителите, след като републиканците предложиха включващи Северна Корея санкции в законопроекта.

Предвижда се Камарата на представителите да гласува във вторник по пакет от законопроекти за санкции, засягащи Русия, Иран и Северна Корея, заяви канцеларията на лидера на републиканското мнозинство в камарата Кевин Маккарти. Той каза, че мярката "ще ги държи отговорни за техните опасни действия".

САЩ затягат санкциите срещу Русия - Юли 2017

Със законопроекта републиканците и демократите искат да накажат Русия за извършеното от нея анексиране на Кримския полуостров от Украйна през 2014 г. и за намесата й в президентските избори в САЩ през 2016 г.

Лидерът на демократите в Камарата на представителите Нанси Пелоси заяви, че "възмутителното и неприемливо" поведение на Русия при изборите в САЩ през 2016 г. и в Европа "изисква приемането на силни законови санкции колкото се може по-скоро".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Доцента

    29 30 Отговор
    С намаляването на цените на петрола, следствие ограничаването на покупките на суров петрол от САЩ, Япония, Англия, Германия и Франция, руската икономика е с голям спад. Путин разчита на валутата от износ на суровини и втора година цената на петрола за барел е коло 45-52 $. А руският бюджет разчита на 90-95 $. СССР се срина и разпадна след огромните разходи по Афганистанската война и военните разходи следствие на програмата на Рейгън за Космическата ракетна програма. Няма да е далеч времето, когато руските олигарси, понесли загуби ще елиминират и сменят Путин

    Коментиран от #3, #5

  • 2 кирил

    26 29 Отговор
    за путин обратното броене започна 2014.за руската империя,периода на разпад тече от първата световна и не е завършил.

    Коментиран от #4

  • 3 и ти се един доцент

    29 24 Отговор

    До коментар #1 от "Доцента":

    Още от 2016 г. свърши зависимостта на руската икономика от петрола-не че не е важна цената му-но не е жизнено важна.Станаха първи по износа на зърневи култури.Цените на металите също са доста сносни за износ.Да не говорим за машиностроението и тежката промишленост.Оръжейните сделки са впечатляващи ,а сега на авиоизложението също имат добри резултати.Доказателство на моите думи е това,че май месец Руската Централна Банка изкупи за още 1 милиард американски ценни книжа.Та тези мантри за фалит са вече смешни и ако преди 3-4 години някой им вярваше-сега вече са си чиста партенка.Да тне говорим че пенсионерите им са пак по курортите както и у нас-така и в Европа-чисто и просто доказателство....

    Коментиран от #10

  • 4 а стига бе....

    26 20 Отговор

    До коментар #2 от "кирил":

    Е много са корави тогава-чакаме го още от първата световна--това са 100 години...Абе вие сте тотално неадекватни бе.

    Коментиран от #6

  • 5 а стига бе....

    22 15 Отговор

    До коментар #1 от "Доцента":

    Доценте-ето ти на каква цена на петрола се прави бюджета на Русия.Айде че ми писна от псевдо експерти тук-чети----Бюджет верстался на основе осторожного или консервативного прогноза - цена на нефть 40 долларов за баррель, курс доллара 67 рублей 50 копеек и среднегодовая инфляция – 4%. Непростая задача защищать бюджет перед депутатами выпала министру финансов Антону Силуанову........
  • 6 кирил

    22 22 Отговор

    До коментар #4 от "а стига бе....":

    разпада на империите продължава повече от 100 години.например османската започва своят залез след втората обсада на виена и продължава над 200 години.русия демографски и икономически е в пълен упадък. вече има огромни територии които нищо не ги свързва едни с други.след разпада и отпадането на териториите финландия полша беларус балтика украйна грузия армения централна азия това ще продължи със северен кавказ поволжието сибир и др

    Коментиран от #9, #49

  • 7 Киро

    20 22 Отговор
    А така, жули санкции, да се изприщи още повече комплексирания московски гном!

    Св.Рейгън им показа как се смазва Империята на злото чрез икономика, сегашните гащници и толкова няма да издържат!
  • 8 Путин

    19 8 Отговор
    Преместих си го в другия крачол.
  • 9 а стига бе....

    15 13 Отговор

    До коментар #6 от "кирил":

    Ти как можеш да сравняваш събития от преди 300 години и сегашни....не мислиш ли че е наивно това? Още повече че са съвсем други нацйии и вижданията и манталитета на сегашните хора е на друго ниво-това е глупаво от твоя страна.За демографията въобще не ми говори-от 2012 г. Русия няма този проблем--на плюс са....Има данни които могат да се видят по този повод-ако наистина ти е интересна темата,а не спамиш само като твоя колега и адаш.

    Коментиран от #11, #15

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 tost

    14 5 Отговор
    На мен лично ,чичо Тръмпи с тоа перчем ми прилича на Уди Кълвача.
  • 13 Хохи

    18 15 Отговор
    САЩ бавно се самоубиват.
    Всеки ден демонстрират смешни глупости
    Жалки, смешни, глупави, и мнооооогоооо безпомощни!!!
  • 14 no name no face no number

    14 9 Отговор
    Forza Russia
  • 15 кирил

    13 14 Отговор

    До коментар #9 от "а стига бе....":

    събитията не са от преди 300 а от преди по малко от 30 години,което е сегашно време от историческа категория.огромни територии вече нямат рускоезично население а в други рускоезичните станаха малцинство.най бързо се увеличава делът на мюсюлманското население,вече 25 милиона,18%от населението на русия.в северен кавказ има 1-2%рускоезични,жени рускини омъжени за мюсюлмани които раждат мюсюлмански деца.

    Коментиран от #18

  • 16 а стига бе....

    13 11 Отговор

    До коментар #10 от "Киро":

    Чети бе ...Структура ВВП России -По итогам исполнения федерального бюджета в январе—​феврале 2016 года доля нефтегазовых доходов в общем объеме доходов составила лишь 37,4% (данные Минфина). Это самая низкая доля нефтегазовых доходов с августа 2009 года, если смотреть на помесячные данные Минфина и Федерального казначейства, проанализированные РБК.

    Айде професоре --стига с НПО партенките.....

    Коментиран от #19

  • 17 а стига бе....

    13 9 Отговор

    До коментар #11 от "Киро":

    Численность населения России на 1 января 2015 года составляла 146 267 288 человек. Согласно оценке прирост населения России за 2015 год составил 0.19% или 277 422 человек. Произошло увеличение численности населения по всем федеральным округам . Наибольший относительный прирост был зафиксирован в Крымском федеральным округе: 1.24% или 28 481 чел. Далее Северо-Кавказский федеральный округ с ростом на 0.61% или 58 957 чел. и Центральный федеральный округ: 0.39% или на 152 840 чел. .........това е по повод написаното от теб"експерте" за чурките----чети в кои райони е големият прираст....НПО-лозунги са вече самешни-мини на нещо друго троле...

    Коментиран от #20, #21

  • 18 а стига бе....

    10 10 Отговор

    До коментар #15 от "кирил":

    Коментар 17 се отнася и за теб---
  • 19 Киро

    15 18 Отговор

    До коментар #16 от "а стига бе....":

    Паляк, изнасяната "информация"за собствено ползване е със същата стойност, каквато беше и тази, в която Путю отрече да е крал, а го хванаха с офшорките!

    Има си официална статистика по държави, не разни текстчета на език, който никой по света не му трябва да учи.

    Коментиран от #28

  • 20 Киро

    10 14 Отговор

    До коментар #17 от "а стига бе....":

    Къде видя броя на чурките, дето са се преместили в тези окръзи и вдигат демографията??

    Къде беее?

    Изобщо разбираш ли какво ти се говори или само гледаш кво са ти пратили като инструктаж - "ако някой напише това, отговаряш това" ??!

    Коментиран от #23

  • 21 кирил

    11 12 Отговор

    До коментар #17 от "а стига бе....":

    северен кавказ и централен район-поволжието са мюсюлмански,там е прираста.човек трябва да е и малко грамотен за да коментира тези неща.в крим прираста е от командировани и разквартировани военни и семействата им

    Коментиран от #25, #26

  • 22 начо

    15 14 Отговор
    какво спорите когато нета е пълен с рускини които драпат някой патладжан да се ожени за тях и да ги изкара от кочината
  • 23 а стига бе....

    13 11 Отговор

    До коментар #20 от "Киро":

    Ти май съвсем оплете жиците бе Кирчо-чурките в момента си се прибират в Кавказ-защото там им създадоха комфортни условия за работа-та я не се пеняви много много.А виж и си признай--нали бюджета беше 75% от полезни ископаеми..--а троле смешен.Дал съм ти данни от РБК-която постоянно критикува властта--така че неможеш да кажеш че е за вътрешно ползване г-н смешко...

    Коментиран от #27

  • 24 гост10

    12 11 Отговор
    единственият резултат от санкциите досега бече , че Турция и Ирак се наредиха на опашка да купуват руско оръжие
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 тито

    9 11 Отговор

    До коментар #21 от "кирил":

    Нещо май ти не си грамотен-какви военни дават прираст в Крим-като става въпрос за новородени деца.Бегай,бегай от тук със умните си расъждения.
  • 27 Киро

    11 15 Отговор

    До коментар #23 от "а стига бе....":

    Неграмотен трол, пише се иЗкопаеми, а не иСкопаеми!

    Чурките се прибрали???

    Ахахаха, ще ти се смеят и гаргите, бе!
    Щото им били създали "комфортни условия за работа" - ооохохохо

    Вицовете на деня!

    Те на белите руснаци не могат да отворят работни места, тона чурките били отворили...

    В момента масово се работи на половин ден и са свалени заплатите, че да не лъсне истината за срива на икономиката и безраборицата да не скочи до небето!

    Но ти тия неща откъде да ги знаеш, като несистъпвал там?
  • 28 Различен

    13 11 Отговор

    До коментар #19 от "Киро":

    Я пак??
    Къде точно го хванаха Путин с офшорките???
    Хванаха доста други, но след обстойно ровене и търсене, никъде не намериха името Путин!! Та стига си лъгал!! Или дай факти и ни осветли по въпроса!
    Бюджета за 2018-2020 година се изчислява на 40 долара за барел.
    Освен това има рязко увеличение на бюджета за подобряване състоянието в Русия, за дребна и средна промишленост и засилване на грижата за хората!
    Та чети първо, преди да пишеш НПО лозунги!

    Коментиран от #29

  • 29 Киро

    11 16 Отговор

    До коментар #28 от "Различен":

    Той затова бюджета е трагичен бе, щото американците ги изплющяха по най-билното място - петрола!

    Затова няма пари вече в калната дупка Рашка, а добавяйки и санкциите, лошия алкохолизиран материал, огромната корупция, крепостничеството, сталинисткото управление, се разкрива черна перспектива!

    Кой квото си направи!

    Коментиран от #41

  • 30 юрист

    13 14 Отговор
    Хахахаха- абе, какво сте сбутали тази статия и не сте писали НАЙ- ВАЖНОТО- А ИМЕННО:„РИА Новости“: Конгресът на САЩ публикува законопроекта за санкции против Русия 23 Юли 2017 | 02:00 | Агенция "Фокус"...Документът също така предвижда, че президента на САЩ ще може да налага санкции на лица, които имат намерение да вложат в строителството на руски експортни тръбопроводи повече от пет милиона долара за година или един милион долара наведнъж. Под удар попадат също така лицата, които предоставят на проекта услуги, технологии или оказват информационна поддръжка.
    САЩ продължава да противодейства на строителството на газопровода „Северен поток-2“, заради „лошото въздействие върху енергийната сигурност на ЕС, развитието на газовия пазар в Централна и Източна Европа и заради енергийните реформи в Украйна“. Авторите на документа също така имат намерение да направят приоритет, на администрацията на САЩ, износа на американски енергоресурси в Европа, за да „защитят енергийната сигурност на съюзниците“...“ :D:D:D с ДВЕ ДУМИ- ОФИЦИАЛНО Е ДАДЕН СТАРТЪТ НА ЗАКОННОТО НАВЛИЗАНЕ НА КОНКУРЕНТНИ НА ГАЗПРОМ ЦЕНИ, НА АМЕРИКАНСКИЯТ ВТЕЧНЕН ГАЗ В ЕС, КАТО ПРЯК КОНКУРЕНТ НА РУСКИЯ ТРЪБЕН ГАЗ:D Русия НЯМА КАК да предизвика замразен конфликт в ЕС държава И НЯМА КАК ДА СПРЕ АМЕРИКАНСКИТЕ ТАНКЕРИ ДА ДОСТИГНАТ ЕС БРЕГОВЕ, А РУСКАТА АГРЕСИЯ В УКРАЙНА СЕ ОКАЗВА БЕЗСМИСЛЕНА, ЗАЩОТО НЕ МОЖЕ ДА ПОСТАВИ ЕС В РУСКИ ЕНЕРГИЕН “КОТЕЛ„:D:D

    Коментиран от #34

  • 31 Киро

    12 11 Отговор
    И преди да дрънкате глупости от сорта, че бюджета бил вдигнат за дейности, които подобрявали живота на народа, ще ви задам един изключително прост въпрос, че и вие, ватници, да го схванете:

    А деньги откуда?

    Хахаааа, след срива на цената на нефта и газа, половината приходи на Рашка се изпариха, те вдигали ми били бюджета, хахааа!

    Коментиран от #32, #35, #36

  • 32 юрист

    10 11 Отговор

    До коментар #31 от "Киро":

    Пишете на хора, които нямат елементарна представа от начин на формиране на държавният бюджет в България, а какво остава да са прочели федералният закон на русия за държавният им бюджет:) Те не знаят какви приходи и разходи има в него , от къде идват парите във вид на приходи и за какво отиват парите във вид на разходи:) Все едно на неандерталци да преподавате компютърни науки, а те да си нямат понятие какво е двоична бройна система и защо се използва в компа:):):)
  • 33 петър

    3 8 Отговор
    бг червунгелите ще го разтурат ли тръмп обществото
  • 34 кирил

    12 11 Отговор

    До коментар #30 от "юрист":

    според руски историци и икономисти,разпадът на русия е неизбежен.
    няма никакво значение кой ще дойде след путин,процесът може само да се ускори или забави,частично да се контролира за да се избегнат конфликти и жертви,така както стана със ссср.
  • 35 а стига бе....

    11 9 Отговор

    До коментар #31 от "Киро":

    Чети троле--повече няма да ти обяснявам--това е прието от Парламента на РФ---и е точно за троловете като теб-------«Мы предусмотрели в полном объеме индексацию не только зарплат и пенсий, но и повышение зарплат работникам бюджетной сферы, которые подпадают под действие указов мая 2012 года. На эти цели предусмотрено ежегодно более 100 миллиардов рублей. Приоритетом остаются и расходы на силовой блок, на оборону, что позволит обеспечить модернизацию Вооруженных сил, что является важной задачей сегодняшнего момента», - сообщил министр.«Индексация пенсий и всех социальных пособий, которая со следующего года будет индексироваться на полный объем инфляции, причем, это будет происходить не 1 апреля, как раньше, а 1 февраля уже следующего года. Обязательства государства будут выполнены в любом случае, причем, происходить это будет в условиях неповышения налогов», - сообщил первый заместитель председателя Госдумы РФ Александр Жуков.
  • 36 ббббббб

    11 8 Отговор

    До коментар #31 от "Киро":

    киро вече ставаш смешен с твърденията си.Тук ти дават данни от офицялни източници със мнения и решения на приетият бюджет-а ти рупаш ли рупаш.И се оказва че наистина тролиш с нпо лозунги-иначе няма друго обяснение.
  • 37 юрист

    9 11 Отговор
    Американските конгресмени се договориха за законопроект за санкции срещу Русия, създавайки ограничения за Тръмп 23 юли 2017 / 01:34 Вашингтон, 23 юли /БТА/ Републиканците и демократите в САЩ постигнаха споразумение за законодателство, позволяващо нови санкции срещу Русия, Иран и Северна Корея, което би ограничило евентуални опити на американския президент Доналд Тръмп за отмяна на наказателните мерки срещу Москва, предаде Ройтерс...

    Коментиран от #38

  • 38 Реално

    13 10 Отговор

    До коментар #37 от "юрист":

    Юристе,САЩ не са целият свят-разбери го.На 147 милионна Русия и стига само търговията и отношенията с Китай,Индия и съюзниците и по БРИКС и ШОС...Още повече,че САЩ губят все повече тежест на меж.сцена и много държави-дори и Европа открито вече ги критикуват и не подържавт в много ситуации.Та не виждам повод за твоя екстаз.

    Коментиран от #42

  • 39 кирил

    9 10 Отговор
    китайските банки отказаха финансирането на тръбопроводи от русия към китай.на руската граница се разполагат балистични ракети с обсег москва

    Коментиран от #40

  • 40 Све

    9 8 Отговор

    До коментар #39 от "кирил":

    Не съвсем точно
    Китайските ракети на руската граница търсят най-краткото трасе към САЩ.
    Проблемите между Русия и Китай може да бъдат актуални след 10-15г… .ако въобще
  • 41 Различен

    16 8 Отговор

    До коментар #29 от "Киро":

    Въй, колко сме компетентни а??
    Та колко е външният дълг на Русия и колко на ФАЩ?? С колко ще нараства на ФАЩ?? Нещо да кажеш и за вътрешната задлъжнялост??
    За студентските кредити по 200 хиляди долара и нагоре, необслужени?
    За поредният балон в строителството и кредитите за имоти и коли?
    За колко хиляди билиона си говорим??
    За липсата на обезпечение на долара. Печатането на едни хартийки без покритие? За безумният им военен бюджет, с който пак не могат догони Русия, щото много се краде там! За просяците по улиците и кварталите с негри и латиноси, където от години не е влизала полиция? С наркотиците, алкохолизма и проституцията навсякъде?
    Хората осъзнават, че империята ФАЩ се разпада и живеят, като за последно! Ха осъзнай го накрая!
  • 42 юрист

    8 10 Отговор

    До коментар #38 от "Реално":

    “...Публикувано във факти.бг: Юристе,САЩ не са целият свят-разбери го....“ НЕ МИ ДРЕМЕ! За мен е важно ЕДНО НЕЩО- БЪЛГАРИЯ ИМА АЛТЕРНАТИВА НА РУСКИЯТ ТРЪБЕН ГАЗ И СЕ ИЗМЪКВА ОТ РУСКАТА ЕНЕРГИЙНА ЗАВИСИМОСТ, а с това УМИРА и 5тата руска колона в България, която действа СРЕЩУ националните интереси на Р. България! ВСИЧКИ ЗАМРАЗЕНИ КОНФЛИКТИ, ВСИЧКИ РУСКИ ВОЕННИ АГРЕСИИ В ДРУГИ ДЪРЖАВИ, ИЗВЪРШЕНИ ОТ РУСИЯ, СА С ЕДНА ЕДИНСТВЕНА ЦЕЛ- ДА НЕ СЕ ДОПУСНЕ НАВЛИЗАНЕТО НА НЕРУСКИ ГАЗ В ЕС, ЗАЩОТО ЕС Е НАЙ- ГОЛЕМИЯТ ГАЗОВ ПАЗАР В СВЕТА- НЕ КИТАЙ! Е- сега путлер да се хапе за задните части, ЗАЩОТО С АГРЕСИВНОТО СИ ВЪНШНОПОЛИТИЧЕСКО ПОВЕДЕНИЕ, русия САМА предизвика този резултат- масовото навлизане на американския втечнен газ на конкурентни цени на руският тръбен газ! Газпром се ориентира към средна цена от 180 долара за 1000 ...
    www.bta.bg/bg/c/IK/id/1602377 Jun 22, 2017 - Газпром се ориентира към средна цена от 180 долара за 1000 кубични метра за износа на газ през 2017 година, заяви ...
    Значи- американският втечнен газ ще е ПОД тази цена за 1000 куб.м. тръбен газ:D:D:D

    Коментиран от #45

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Бесен Язовец

    11 8 Отговор
    Аз предлагам на US конгреса да гласува разпада на САЩ и да престанат да убиват от смях руската администрация и Президента Путин то е ясно че Русия ще надживее САЩ. Също е ясно че платенито клакьорство от US послството в БГ.е провал и да секнат кранчето на платените шутове
  • 45 Бесен Язовец

    14 7 Отговор

    До коментар #42 от "юрист":

    Ясно подкрепяме войната в Сирия ,Шеврон,US Мариците и мн.др. страшен ,,патриот" си браво пълен резил си гола вода прозрачен продажник също, БРАВО

    Коментиран от #47

  • 46 А тъпчовците се радват

    9 2 Отговор
    Айде,соросоидите пак почнаха да манипулират вота и да си праскат плюсове..ххааахаахха...по умни няма да станете.-ФАКТ.

    Коментиран от #48

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Реално

    10 2 Отговор

    До коментар #46 от "А тъпчовците се радват":

    Еми то душичката им сороска не може да трае-
  • 49 Барчо

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "кирил":

    Ти правиш ли разлика между руснак и грузинец? Между руснак и арменец? Да не изброявам другите републики. Това бяха приобщени националности към СССР, както и показва абвиатурата. Ако говориш за разпад на РУСИЯ, няма да дочакате още 500 години, ако дотогава не са разцепили земята.