Отидете към основна версия

3 145 20

В Берлин: Трябва да приемем анексирането на Крим от Русия

  • германия-
  • крим-
  • ангела меркел-
  • кристиан линднер

Лидерът на Германската Свободна демократическа партия смята, че само така ще се подобрят отношенията по оста Берлин-Москва

Германската Свободна демократическа партия (СвДП), която след четиригодишно отсъствие се връща в парламента, повтори позицията си, че трябва да се приеме фактът на анексирането на Крим от Русия.

Според Кристиан Линднер - лидер на формацията - само така ще се подобрят отношенията по оста Берлин-Москва, предаде Reuters.

Линднер заяви, че не може нищо да се направи за анексирането на Крим, "така че трябва да намерим начин да приемем ситуацията, за да може да се постигне решение в дългосрочен план".

Преди няколко седмици 38-годишният политик настоя, че добрите отношения с Кремъл са от решаващо значение за сигурността и благоденствието на Европа и че, за да се постигне това, анексирането на Крим трябва да се приема като "постоянно временно положение".

Очаква се СвДП да започне коалиционни преговори с християндемократите на канцлера Ангела Меркел и "Зелените".

Такава тристранна коалиция досега не е управлявала на национално ниво във Федералната република. Някои от политическите позиции на тези партии по теми като Русия, бежанците и еврозоната си противоречат взаимно.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: