25 Септември, 2017 18:56 3 129 20

В Берлин: Трябва да приемем анексирането на Крим от Русия

  • германия-
  • крим-
  • ангела меркел-
  • кристиан линднер

Лидерът на Германската Свободна демократическа партия смята, че само така ще се подобрят отношенията по оста Берлин-Москва

Германската Свободна демократическа партия (СвДП), която след четиригодишно отсъствие се връща в парламента, повтори позицията си, че трябва да се приеме фактът на анексирането на Крим от Русия.

Според Кристиан Линднер - лидер на формацията - само така ще се подобрят отношенията по оста Берлин-Москва, предаде Reuters.

Линднер заяви, че не може нищо да се направи за анексирането на Крим, "така че трябва да намерим начин да приемем ситуацията, за да може да се постигне решение в дългосрочен план".

Преди няколко седмици 38-годишният политик настоя, че добрите отношения с Кремъл са от решаващо значение за сигурността и благоденствието на Европа и че, за да се постигне това, анексирането на Крим трябва да се приема като "постоянно временно положение".

Очаква се СвДП да започне коалиционни преговори с християндемократите на канцлера Ангела Меркел и "Зелените".

Такава тристранна коалиция досега не е управлявала на национално ниво във Федералната република. Някои от политическите позиции на тези партии по теми като Русия, бежанците и еврозоната си противоречат взаимно.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Random

    28 5 Отговор
    Сетихте се да ви е*а.
  • 2 Девон

    4 23 Отговор
    Важно е това което каже Меркел! А тя иска санкции!!!
  • 3 Kcaniba

    36 4 Отговор
    Тролнята е на колене!!
    Империята на злото е на колене!!!
    Крим не е анексиран, Крим е бил и ще бъде руски!!
    Крим е Русия!!
    Сануциите са изгодни за жидомасоните от фащ и тотални щагуби ща бищнеса на Европа!!
    Нвй вече Германия, Италия, Полша, България
  • 4 СССРБАРЕТА

    28 3 Отговор
    ХАхахах Ква Меркел бееее?!?! Меркел е кръгла НУЛА! Путин е човека който може да казва, и не случайно избиран многократно за най-влиятелната личност в света от запада!!! Путин каза на краварите, на израелците, на арабите, на персите, на африканците, на европейците, на австралийците даже и на пингвините от Антарктида, че АСАД ОСТАВА на чело на Сирия и така и стана! Хахахахахахааааа кравари аааа КОЙ СЕГА Е НОМЕР ЕДНООООО! ХАхХааахаха
  • 5 Глупак

    16 0 Отговор
    Меркел беше до тук
  • 6 юрист

    2 22 Отговор
    СРАМ! Ако и германските юристи изведнъж започнат СЛУГИНАЖ НА ГЕРМАНСКИТЕ ПОЛИТИЦИ, значи е умрял германският народ и неговата интелигенция! СЪГЛАСНО МЕЖДУНАРОДНОТО ПУБЛИЧНО ПРАВО, РУСИЯ ИЗВЪРШИ АГРЕСИЯ И НЕЗАКОННО ОКУПИРА И НЕЗАКОННО АНЕКСИРА СУВЕРЕННА ЧУЖДА- УКРАИНСКА ДЪРЖАВНА ТЕРИТОРИЯ! Докато съм БЪЛГАРСКИ ЮРИСТ, ще продължавам да пиша онова, което е обективната действителност и отговаря на международното право! И именно защото НЕ СЪМ германка и НЕ СЪМ германска гражданка, мога свободно да напиша професионалното си юридическо становище И НЕ СЪЩЕСТВУВА ПОЛИТИК, който може да ме принуди да променя мнението си, с което ОСЪЖДАМ КАТО НЕЗАКОННА И ПРОТИВОПРАВНА РУСКАТА ВОЕННА АГРЕСИЯ И ОКУПАЦИЯТА И НЕЗАКОННАТА АНЕКСИЯ НА КРИМ И СЕВАСТОПОЛ и да плюя на дипломата си за висше образование! Има всякакви “професионалисти“- включително и купени от политиците, които плюят на професионалният си морал и чест и повтарят политическите лъжи уж като истина...Да видим има ли сред германските юристи ПОНЕ ЕДИН германски юрист с чест и достойнство, който да каже в очите на германските политици, че “Кралят е гол“ и че те са лъжци и склоняват населението към това да приемат едно ПРЕСТЪПЛЕНИЕ за правомерно и законно дължимо поведение!

    Коментиран от #7

  • 7 Аскола

    18 2 Отговор

    До коментар #6 от "юрист":

    Юрист кво ще кажеш за отделянето на част от суверена държава и създаването на никога несъществуващата република косово защото е призната от международната общности а защо русия не може да вземе крим при положение че той е бил техен докато пияндето хрушчов не им го подарява еи на това ми отговори господин или госпожо юрист ако не бях руснаците сега майчиния ти език щеше да е турският цяла европа е гледал как ни колят извасилват и избиват и никои не се е мръднал да помогне освен русия аз от доста години живея в германия ще кажеш защо съм напуснал родината си заради такива юрист както вас като много го разбираш международното право защо не се заемеш да поправиш зделките на нашите политиц за златните мини за американските тецове щото те ви плащат боклуци такива заради продажниц като вас държавата ни тене в мизерия и трябва да теглим по чужди земи

    Коментиран от #9

  • 8 Шаран БГ

    13 1 Отговор
    Германците имали и Конституция ?! И там пишело, че техни войски никога няма да се бият на чужда територия!? Интересно ми е, как техните юристи оправдават бомбардировките от немски самолети над Белград и Сърбия? Как техните юристи по международно криво обясняват създаването на Косово?
    Или специалистите по право / санким "юристите" / могат да го усукват това право съвсем по килифарски - както им скимне, т.е. както им е изгодно ????
    Нашенските пишман юристи е видно какви закони "коват" в Парламента, видно е и колегите им как ги тълкуват из съдебните зали !! Точно в" съзвучие и солидарност" с нашенската Констентуция!!
  • 9 юрист

    1 16 Отговор

    До коментар #7 от "Аскола":

    За Косово се е произнесъл СЪДЪТ и освен това- ситуацията там е МНОГО ПО-РАЗЛИЧНА , отколкото в Крим! Ако си юрист, давай да спорим като колеги- с ЮРИДИЧЕСКИ аргументи, а не с елементи от руската пропаганда! И понеже аз НАИСТИНА съм български адвокат, ти давам “сламка“ - преведи си го и тъй като коментираш ЮРИДИЧЕСКА материя, дай своето професионално ЮРИДИЧЕСКО становище по този нормативен текст! http://www.icj-cij.org/files/case-related/141/16012.pdf “...The Court finds that the declaration of independence of Kosovo adopted on 17 February 2008 did not violate international law THE HAGUE, 22 July 2010. The International Court of Justice (ICJ), the principal judicial..“ Не разбираш ли- ОМРЪЗНА МИ НЕГРАМОТНИ ЮРИДИЧЕСКИ ЛИЦА КАТО ТЕБ ДА СЕ ПИШАТ ЗА ЮРИСТИ и за по-големи професионалисти от нас- ИСТИНСКИТЕ български адвокати! ЧАКАМ ЮРИДИЧЕСКОТО ТИ СТАНОВИЩЕ по посоченият от мен казус, НО НЕ руската пропаганда, а ПРОФЕСИОНАЛНОТО ти юридическо становище в качеството ти на български юрист! А да те видя сега, руски неук троле!

    Коментиран от #10

  • 10 Трол

    17 1 Отговор

    До коментар #9 от "юрист":

    Няма съд, който да определя кое да бъде държава и кое не! Още повече, че е нямало такава държава изобщо в историята, етноса косовари са си чисти шиптъри. Бил се произнесъл съда, ама изтрещяло, кой квичи тука непрекъснато-ти си престъпник? Ти ли си съда?

    Коментиран от #11, #12

  • 11 юрист

    1 11 Отговор

    До коментар #10 от "Трол":

    Пак те питам- ИМАШ ЛИ ПРОФЕСИОНАЛНО ЮРИДИЧЕСКО СТАНОВИЩЕ по въпроса за Косово или нямаш? ОТКАЗВАМ да коментирам руските опорни точки! Ако си юрист, дай юридически аргументи! Но за сега виждам, че си просто платен руски трол- дори не можеш да ползваш гугъл преводача, за да си преведеш съдържанието на публикуваното от мен становище на МНС за Косово- щото не изнася на руската ти пропаганда! С такива като теб- обслужващ персонал в руското посолство- не комуникирам- дайте ми колега- руски юрист, с когото да се разберем като колеги, стъпвайки поне на сходни професионални знания за международното публично право!

    Коментиран от #13, #18, #20

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Трол

    8 0 Отговор

    До коментар #16 от "юрист":

    Неспасяема си! Дано някой се смили над теб!
  • 18 раптор

    12 0 Отговор

    До коментар #11 от "юрист":

    Е кво юридическото право е най-висшия закон, който никога не се променя и не се правят изключения ли? Има и други закони - морални и право на самоопределение, идентичност. Не би представлявал голям проблем, ООН да кажем да проведат референдум в Крим. Колкото е възможно обективен. Като юристче обаче и русофоб, те е шубе да признаеш някои истини. Кримчани реално поне на 90% са за Русия!
  • 19 реалист

    4 2 Отговор
    Май идва времето на нов пакт ала " Рибентроп - Молотов ". И през ВСВ така започнаха нещата ...
  • 20 НАТО ВЕЦ

    1 2 Отговор

    До коментар #11 от "юрист":

    Всяко идиотско деяние има юридическо оправдание.
Новини по държави: