Отидете към основна версия

1 310 1

Ким Чен-ун овладя и партията в Северна Корея

  • ким чен-ун-
  • северна корея

Ким Чен-ун добави важна титла към правомощията си на нов водач на комунистическия режим в Северна Корея, предаде АП.

Сталинистката върхушка в Пхенян даде на най-малкия син на починалия лидер Ким Чен-ир ръководството на ключов орган от Корейската трудова партия - Централния комитет.

Това става два дни след като медиите в Северна Корея вече започнаха да наричат Ким Чен-ун върховен командващ на народната армия.

По този начин се слага точка на появилите се в западните медии спекулации, че новият млад лидер на Северна Корея Ким Чен-ун ще трябва да раздели властта с чичо си и военните, което беше изтълкувано като преминаване от еднолично диктаторство към споделена власт в една от най-затворените държави в света.

Погребението на Ким Чен-ир е насрочено за сряда. Официалният траур заради смъртта на бившия корейски лидер приключва в четвъртък.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Северна Корея – старата песен на нов глас

    Северна Корея смени лидера си, но даде заявка, че промяна в политиката няма да има. Пхенян предупреди света, че няма да има никакво смекчаване на по ...
    30.12.2011
    2 125
    0
  • Ким Чен-ун пое Северна Корея

    Ким Чен-ун официално бе „коронясан” за нов лидер на Северна Корея, наследявайки починалия си баща Ким Чен-ир, предаде Би Си Си. Това ст ...
    29.12.2011
    3 626
    5