Last news in Fakti

30 Декември, 2011 15:07 2 075 0

Северна Корея – старата песен на нов глас

  • северна корея-
  • ким чен-ун
Северна Корея – старата песен на нов глас - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Северна Корея смени лидера си, но даде заявка, че промяна в политиката няма да има. Пхенян предупреди света, че няма да има никакво смекчаване на позициите й.

Властта вече официално пое синът на починалия Ким Чен-ир – провъзгласеният за „върховен лидер“ на партията, държавата и армията Ким Чен-ун, който вече грейна и върху пощенски марки.

Така бе показано единство на опечалената страна, въпреки че мнозина се усъмниха в способностите на младия и неопитен Ким Трети.

Силната Национална комисия по отбрана обяви, че никога няма да има споразумение с президента-консерватор на Южна Корея Ли Мюн-бак, който спря политиката на подпомагането за Севера, пише британският вестник „Гардиън“.

„Заявяваме твърдо и уверено, че глупавите политици по света, включително куклите на конци от Южна Корея, не бива да очакват никаква промяна от наша страна“, заявиха генералите чрез съобщение по новините на държавната телевизия. 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА