Last news in Fakti

29 Декември, 2011 20:59 3 549 5

Ким Чен-ун пое Северна Корея

  • северна корея-
  • ким чен-ун

Трудни задачи пред новия лидер и съмнения в способностите му

Ким Чен-ун официално бе „коронясан” за нов лидер на Северна Корея, наследявайки починалия си баща Ким Чен-ир, предаде Би Си Си. Това стана след приключване на тридневното погребение на севернокорейския лидер, за чиято смърт сънародниците му изляза море от сълзи.

Ким Чен-ун бе провъзгласен за „върховен ръководител на партията, държавата и армията”, запазил комунистическата идеология и лидерство на баща си. Той е трето поколение на династията, чието начало поставя дядо му Ким Ир-сен - основател на комунистическа Северна Корея.

Задачите пред Ким Чен-ун не са никак леки. Той трябва да даде отговор на важния въпрос за бъдещето на ядрената програма на Пхенян, да се справи с недостига на храна, енергия и кризата. Някои се надяват, че Ким Трети ще се обърне политиката на управление на баща си и ще следва собствен път, различен от 17-годишното управление на Ким Чен-ир.

Въпреки че е кръвен роднини на държавния лидер, Ким Чен-ун се изправи пред съмнения за изкачването си на рула на държавното управление, тъй като е млад, неопитен и не принадлежи на партийната комунистическа номенклатура. Ким Трети е учил в Швейцария и харесва баскетбол.

Новият лидер на Северна Корея няма навършени 30 години. Всичко това повдига страхове за вътрешни битки, партиен и армейски разнобой. Съседните страни на Пхенян не изключват възможността неопитният лидер да се изкуши от война, за да затвърди управлението си.

Соченият за втори човек в държавата, Ким Чен-нам заяви пред едномилионната тълпа в Пхенян, че тяхната тъга ще бъде преобразувана в сила, „1000 пъти по голяма от тази на управлението на Ким Чен-ир”. Самият син стоеше безчувствено и не поздрави сънародниците си, събрали се пред мавзолея на дядо му на централния площад на столицата.

Днес страната потъна в три минути мълчание, през които влаковете и корабите в страната са свирели със сирените си.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СССР

    0 0 Отговор
    И тоя,и баща му са типични д...ли.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 АСАН

    0 0 Отговор
    Пьлен инфантил.От такива като него стават педофили и масови убийци.Да им е честит на корейците.
  • 4 Иван Иванов

    0 0 Отговор
    Как може да има народи с такова мислене по дяволите? Умират от глад, изостанали са 50 години от Южна Корея и пак си боготворят управниците :D Мазохисти
  • 5 Тошко Станчев

    0 0 Отговор
    Като гледах как изкуствено плачат и разбрах,че всичко е дирижирано ,стана ми смешно,а същевременно и тъжно,тъй като и ние сме били на този хал