Отидете към основна версия

3 446 12

Иран: При заплаха ще гледаме на US армията като на джихадистите

  • иран-
  • корпус на гвардейците на ислямската революция-
  • техеран-
  • мохамад али джафари-
  • ислямска държава

Сценарият влиза в сила при условие, че Вашингтон обяви иранския Корпус на гвардейците за терористична организация

Ако Вашингтон обяви иранския Корпус на гвардейците на ислямската революция (КГИР) за екстремистка организация, Техеран ще се отнася към американската армия по същия начин, както към терористичната групировка "Ислямска държава" (ИД). Това заяви командващият Корпуса генерал Мохамад Али Джафари, цитиран от ТАСС.

"Америка ще направи поредната глупост, ако внесе КГИР в списъка с терористични организации" - при подобно развитие на нещата Корпусът "ще разглежда армията на САЩ в цял свят и особено в Близкия изток по същия начин, както и терористичната групировка "Ислямска държава", увери генералът.

Според командващия елитните бойни части евентуални нови санкции на Вашингтон срещу Техеран ще означават, че САЩ едностранно излизат от споразумението за уреждане на проблема с ядрената програма на страната и Съвместния всеобхватен план за действия, съгласуван във Виена през 2015 г.

"Ако санкциите влязат в сила, САЩ ще трябва да изтеглят военните си бази на 2000 км от иранската територия, извън обсега на нашите ракети", заяви Джафари.

В четвъртък The Washington Post информира, че идната седмица президентът Доналд Тръмп ще обяви как Вашингтон ще изпълнява Съвместния всеобхватен план за действия по ядрената програма на Техеран. Според вестника стопанинът на Белия дом ще се откаже от договореностите в днешния им вид.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини