11 Октомври, 2017 00:01 1 603 8

САЩ са намалили атаките срещу "Ислямска държава"

  • сащ-
  • ислямска държава-
  • русия

Данните са разпространени от Русия

Силите на оглавяваната от САЩ коалиция значително са намалили интензивността на атаките срещу групировката „Ислямска държава“. Това беше обявено от говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, цитиран от ТАСС.

Данните са от анализи за действията в региона, публикувани от Пентагона.

„С началото на военната операция на Русия в Деир ез Зор през септември, международната коалиция, оглавявана от САЩ, драстично е намалила интензивността на атаките срещу „Ислямска държава“. В Ирак ударите са намалели рязко, като въздействието е по-различно от това в Сирия“, заяви Конашенков.

Пояснява се, че намаляването на атаките съвпада с прехвърлянето на силите на ДАЕШ в Деир Ез Зор. В момента руските и сирийските военни сили извършват офанзива в региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха ха

    14 1 Отговор
    пък аз си рекох, че не успяха да се вредят от руснаците... :D

    тц тц тц
  • 2 стоян георгиев

    2 18 Отговор
    нов спам.да се прикрие че вчера отново асад отвори коридор на даеш и даеш нападнаха идлиб.в момента се водят боеве между умерените и даеш .американците спират и договорката за изтегляне от рака на идил ,която терористите постигнаха с кюрдите преди два дена.за сега няма да се позволи на идилци да се изтеглят от града,дано сащ удържат натиска над кюрдите иначе стотици джихадисти ще се измъкнат.

    Коментиран от #3

  • 3 Ьььььь

    14 2 Отговор

    До коментар #2 от "стоян георгиев":

    Ти вярваш ли си???...нещо май те гони зеленият змей...

    Коментиран от #4, #8

  • 4 Козяк 16

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ьььььь":

    На стоенчо сме му дали директиви! Не го разсейвайте!
  • 5 ЪРП

    8 0 Отговор
    ЕМИ НЕ ИМ ВЪРВЯТ ВЕЧЕ СИМУЛАЦИИТЕ ,ЧЕ АТАКУВАТ СОБСТВЕНИТЕ СИ ТВОРЕНИЯ...............
  • 6 Бай хой

    2 0 Отговор
    Миналата година една атака, тая по-малко.
  • 7 Атакуват само мира

    4 0 Отговор
    Американците не воюват с терористите, за какви атаки говорите?! Те атакуват само мирните жители на Сирия и войската на Сирия!!!
    А на своите главорези пращат оръжие под формата на хуманитарна помощ и обучаващи !!!
  • 8 стоян георгиев

    0 2 Отговор

    До коментар #3 от "Ьььььь":

    днес за радост американците съботираха изтеглянето на джихадистите от рака.обяви се само хуманитарен коридор за цивилните ,но те ще бъдат проверявани и ако има идил ще бъдат арестувани.асад се договори обаче с идил в хама и ги пропусна да нападнат зоната в идлиб контролирана от опозицията.водят се боеве ,но вече в югозападната зона се образува джоб на идил.сега турците освен с ал каида ще си имат работа и с идил в тази зона.американските съюзници за изминалия месец превзеха огромни територии в сирия и ирак.двата джоба в ирак бяха унищожени,а кюрдите се настаниха в нефтените и газови находища в пустинята.та тва са така наречените намалени деиствия.руснаците загубиха маса хора и техника ,а операциите им забозиха.сега идил оперира в зони владяни от асад и нанася удари от които асад и руснаците имат огромни загуби.та тва е причината за руския рев.за всичко дето съм писал мога да водя дискусия.къв ми е пола ,както и къде и кво има на улица козяк няма да повлияят на нея.та чакам някои да опровергае написаното!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания