Отидете към основна версия

1 153 4

САЩ морят с рак латиноамерикански лидери

  • сащ-
  • чавес-
  • рак

Президентът на Венецуела Уго Чавес изрази съмнения, че САЩ може да са разработили биологично оръжие, които да предизвиква рак. Изявлението му е по повод откриването на рак у трима латиноамерикански лидери през 2011 г., предаде „Ройтерс“.
 
Чавес посочи, че от онкологично заболяване страда президентът на Аржентина Кристина Фернандес де Кирхнер, а доскоро той и лидерите на Бразилия и Парагвай също са се борили с болестта. Според Чавес разболяването им по едно и също време от рак е "изключително странно". Президентът на Венецуела заяви, че не отправя обвинения, защото няма никакви доказателства, а просто разсъждава на глас.
 
През октомври на бившия президент на Бразилия Лула да Силва му беше открит рак на гърлото, а на 28 декември стана ясно, че Кристина Фернандес де Кирхнер страда от рак на щитовидната жлеза. Тя ще бъде оперирана на 4 януари.
 
През юни Чавес претърпя операция за отстраняване на тумор, а след това направи няколко курса с химиотерапия в Куба.

През 2010 г. в същата кубинска клиника лечение претърпя и президентът на Парагвай Фернандо Луго. Настоящият държавен глава на Бразилия Дилма Русеф също е боледувала от рак.
 
На шега Чавес и бившият президент на Бразилия решили да направят среща на латиноамериканските лидери, победили рака, съобщи ИТАР-ТАСС. В телефонен разговор с Чавес президентът на Аржентина Кристина Фернандес де Кирхнер също поискала да я поканят на тази среща.
 

 

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Обама съкращава хиляди военни

    САЩ ще съкрати хиляди военнослужещи. Това е само част от мащабните промени, които администрацията на Барак Обама готви в отбранителната си стратеги ...
    05.01.2012
    1 749
    0