Отидете към основна версия

3 474 12

Ром забременил момиче на 12

  • ром-
  • момиче-
  • великобритания

Осъдиха го на 6 години затвор

Мъж от ромски произход беше осъден на 6 години затвор за изнасилване в британския град Есекс, съобщи Express.

Мъжът е бил на 25 години, като името му не се споменава. Той е изнасилил 12-годишно момиче, с което той живял като мъж с жена.

Смята се, че двамата са сключили нелегален брак в Румъния. Двойката е била спряна по време на пътна проверка. Полицаите установили, че момичето е бременно. В последствие е бил обискиран дома им, където е било открито двойно легло, на което те спели заедно.

Самият обвиняем твърди, че ще продължи отношенията с момичето, след като излезе от затвора. Неговият адвокат Лаура Кениън твърди, че присъдата демонстрира неуважение към ромските традиции за ранен брак.

Минималната възраст за сключване на брак в Румъния е 16 години. На това се е позовал и съдията при обявяването на присъдата.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Ученик преби 15-годишен заради момиче

    15-годишен ученик е настанен за лечение в болница, след като е бил пребит от друг младеж. Побоят е станал до училище в Шумен. Сигналът за инцидента ...
    11.10.2017
    2 438
    1
  • Зрял мъж преби 18-годишна в Мадан

    33-годишен мъж е нанесъл побой на 18-годишно момиче в Мадан, съобщиха от местната полиция. Сигналът за инцидента е подаден от пострадалата. На 7 ок ...
    09.10.2017
    3 661
    7
Новини по държави: