Отидете към основна версия

1 437 1

Скандали, непристойно поведение и оставка (СНИМКИ)

  • майкъл фалън-
  • оставка-
  • великобритания-
  • тереза мей

Британският министър на отбраната напусна поста си заради прегрешения в миналото

Снимки: БТА/АР

Британският министър на отбраната Майкъл Фалън подаде оставка заради непристойно поведение, предаде Reuters, като се позова на канцеларията на премиера Тереза Мей.

В писмото, с което е уведомил Мей за решението си, Фалън отбелязва, че постъпки в миналото не са отговаряли на високите стандарти, които налага неговият пост.

"През последните дни се появиха известен брой твърдения за членове на парламента, някои от които за моето поведение преди. Много от тях са фалшиви, но аз приемам, че в миналото не съм отговарял на високия стандарт, който изискват въоръжените сили, които имам честта да представлявам", пише британският министър на отбраната.

По-рано тази седмица британски вестник написа, че Фалън е пипнал радиоводеща по коляното през 2002 г.

В понеделник BBC цитира говорителя на британския министър на отбраната, че навремето той се е извинил за инцидента. Самата потърпевша написа в Тwitter, че смята случая за приключен.

По-рано премиерът Мей даде да се разбере, че ще предприеме действия при твърдения и доказателства за сексуални посегателства.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Великобритания има нов военен министър

    Гавин Уилямсън е новият военен министър на Великобритания, съобщи „Гардиън“. Той получи назначението, след като през вчерашния ден досе ...
    02.11.2017
    853
    0
  • На лов за разгонени политици

    Британският министър-председател Тереза Мей разпореди разследване на твърдения, че един от заместниците й е правил неподходящи опити за сближаване с к ...
    01.11.2017
    1 915
    0
  • Кокаин във флота на Нейно величество (ВИДЕО)

    Деветима британски моряци, служили на борда на ядрена подводница, са били отстранени от кралските ВМС, след като техните тестове за употреба на наркот ...
    28.10.2017
    2 143
    6
Новини по държави: