Отидете към основна версия

1 551 1

Иран се съвзема трудно след апокалипсиса (СНИМКИ)

  • иран-
  • земетресение-
  • хасан рохани-
  • трус-
  • рихтер

Президентът Рохани обеща бързо възстановяване на пострадалите от земетресението райони

Снимки: БТА/АР

Иранският президент Хасан Рохани обеща възможно най-бързо възстановяване на районите, понесли най-големи разрушения при силното земетресение с магнитуд 7,3 в неделя, съобщи Reuters.

Рохани, който посети тежко пострадалата провинция Керманшах, каза, че администрацията му планира да подпомогне възстановителните работи с помощи и заеми.

Държавният глава благодари на страните, които са изразили съболезнования за над 400-те жертви и хилядите ранени.

Властите съобщиха, че са разрушени повече от 12 000 жилища и много от местните жители все още имат нужда от палатки и одеяла.

Хиляди хора са се настанили в импровизирани лагери, а много други прекараха втора нощ на открито поради страх след регистрирането на около 193 вторични труса.

След временно прекъсване на издирвателните работи през нощта спасителите продължиха да претърсват остатъците от рухналите сгради. Най-тежко е пострадал населеният с кюрди град Сарпол е Захаб.

При земетресението загинаха близо 450 души, а хиляди бяха ранени. Бедствието порази градове и села в Керманшахан до границата с Ирак. Трусът засегна най-малко 14 провинции в Иран.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • 6.1 по Рихтер отново разлюляха Иран

    Земетресение с магнитуд 6.1 разлюля район североизточно от иранския град Керман, административен център на едноименната провинция, съобщи Reuters. ...
    12.12.2017
    914
    1
  • Пълна разруха след зловещия трус

    Над 400 души са загинали след мощния трус в Ирак и Иран, съобщи ТАСС. Трусът беше със сила от 7.3 по скалата на Рихтер. Той беше най-силен на грани ...
    13.11.2017
    1 577
    3
  • Смъртоносен трус в Близкия изток (СНИМКИ)

    Увеличава се броят на жертвите на силния земен трус, разтърсил през изминалата нощ район по границата на Иран с Ирак. Тази сутрин кризисният екип към ...
    13.11.2017
    3 393
    4