Отидете към основна версия

2 819 3

Национален траур в Гърция в памет на жертвите. Идва още дъжд (СНИМКИ)

  • гърция-
  • атина-
  • наводнение-
  • траур-
  • евридика

От началото на седмицата времето в южната ни съседка рязко се влоши, след като ураганът "Евридика" връхлетя страната

Снимки: БТА/АР

Гръцкият премиер Алекскис Ципрас обяви национален траур в страната в памет на жертвите от убийствените наводнения, взели до момент 15 жертви, съобщават медиите в южната ни съседка.

Ципрас увери, че "ще бъде направено задълбочено разследване, за да не се повтори подобна катастрофа". Той се ангажира, че правителството ще помогне на семействата на жертвите с всички възможни средства, като изтъкна, че домакинства и предприятия, засегнати от катастрофалните наводнения, ще бъдат подпомогнати от държавата.

Лошите новини за южната ни съседка обаче не спират. Дъжд и буря в Гърция и за днес прогнозира националната метеорологична служба, съобщават местни медии.

На места бурята ще е силна, особено в района на Йонийско море, в континенталната част, на остров Евбея и Спорадските острови. Твърде е възможно през нощта стихията да обхване Цикладските острови, както и западната част на остров Крит, предупреждават синоптиците.

От началото на седмицата времето в Гърция рязко се влоши, след като ураганът "Евридика" връхлетя страната. Проливните дъждове и силният вятър предизвикаха библейски наводнения в областта Атика - край столицата Атина.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: