15 Ноември, 2017 13:53 4 272 4

Порои, наводнения и жертви в Гърция (СНИМКИ)

  • атина-
  • гърция-
  • наводнение-
  • буря-
  • дъжд

Най-малко 11 души са загинали във водите край столицата Атина

Порои, наводнения и жертви в Гърция (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Най-малко 11 души са загинали от наводнения, предизвикани от падналия проливен дъжд в района на Мандра край Атина. Много други са останали блокирани в домовете си в Неа Перамос, Мегара и Магула, съобщават гръцките медии, като се позовават на пожарната служба.

Бурята е заварила много шофьори на пътя и те не са могли да излязат от наводнените си автомобили. Две жени и един водач на моторно превозно средство са били спасени. Дванайсет души са били извадени от автобус, оказал се в капана на водите върху мост в района на Мандра.

Порои, наводнения и жертви в Гърция (СНИМКИ)

Проливният дъжд е нанесъл големи материални щети.

На бойна нога са всички сили, а за бедствието е бил уведомен и премиерът Алексис Ципрас. Властите сравняват наводненията с "библейска катастрофа", тъй като нивото на водата е достигнало три метра.

Кадри, излъчени по телевизиите, показват автомобили и всякакви отпадъци, плуващи по наводнените улици на Мандра и Неа Перамос, където е обявено "извънредно положение".

Службите са получили над 300 телефонни повиквания за спасяване хора, блокирани от наводненията. Повече от 120 пожарникари са изпратени на място.

Стотици тонове кал и придошлите води от близката планина са разрушили мандри, а под вода са още земеделски насаждения, къщи и магазини.

Порои, наводнения и жертви в Гърция (СНИМКИ)

Предполага се, че за тази катастрофа до голяма степен е допринесъл и големият пожар миналото лято, изпепелил горските масиви в района.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Изненадан

    0 6 Отговор
    Аз си мислех, че такива неща стават само в България!??!?
  • 2 юрист

    1 7 Отговор
    А сега- започвайте пак да ругаете България, нашите неуредици и да сравнявате нивото и заплащането на туристически услуги по нашите плажове и гръцките плажове, а най- добре си стегнете мОсквича на възраст над 25 години и бегом - към атина на екскурзия или към мегара- на море!

    Коментиран от #3

  • 3 До баба Пойзън - "юристката"

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Цък, цък не им стига на гърците бедствието и наводненията, ами и наводнения от твойта злоба ги удари !!!!
    Що не почнеш износ на жлъчка и отрова, гарантирано след година, ще ти стигнат авоарите да изкупиш Русия да се онодиш с Путин, че и за няколко гръцки острова, ще ти останат да папункаш пресен лаврак, а не замразен варненски !
  • 4 Зейбекико

    5 2 Отговор
    Дръжте се Гърци ! Винаги сте били силни , ще преодолеете и тази несгода ! ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ да бъде с Вас !
Новини по държави: