Отидете към основна версия

2 291 8

Тръмп: А, къде ми е водата? (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • доналд тръмп-
  • вода-
  • пресконференция-
  • марко рубио

Американският президент разпали социалните мрежи с две глътки вода на пресконференция в Белия дом

Снимки: БТА/АР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп излезе пред телевизионните камери, за да обобщи резултатите от обиколката си в Азия, но вниманието беше привлечено от паузата, която направи за освежаване, информира Reuters.

Ден след края на 12-дневната си визита в редица азиатски страни държавният глава направи над 20-минутно телевизионно обръщение на живо. По средата на изявлението си, докато говореше високо пред медиите, президентът внезапно спря, за да отпие вода.

След като първоначално не видя вода на подиума си, репортерите посочиха на Тръмп бутилка, поставена на маса вдясно от него. Президентът посегна към нея и отпи.

Действието му предизвика вълна от коментари в социалните мрежи. Припомнен беше случаят от 2013 г., когато сенатор Марко Рубио по време на телевизионно обръщение неловко отпи вода.

В предизборната си кампания през миналата година Тръмп осмя Рубио, тогава негов опонент. Рубио сега си върна с ироничен съвет: "Прилично. Трябва обаче да работи по формата си. Трябва да се направи с едно движение, без очите да изпускат камерата. Все пак не е зле като за първи път", написа сенаторът от Републиканската партия в Тwitter.

Други потребители в социалните мрежи отбелязаха иронията, че Тръмп е избрал вносна напитка - от марката "Фуджи уотър" - по време на реч, в която сред основните теми е обещанието да намали търговския дефицит на САЩ.

Тръмп отпи още една глътка преди края на изявлението си и напусна залата, но без да отговаря на въпроси на репортерите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Тръмп и най-великото риалити шоу

    През последните месеци много хора бяха притеснени, че Доналд Тръмп ще вземе да нападне Северна Корея и да причини ядрена война. Е, хора, спокойно! Тръ ...
    19.11.2017
    2 840
    8
  • Клинтън се усъмни в Тръмп

    Хилари Клинтън се усъмни в легитимността на президентския мандат на Доналд Тръмп, съобщи „Вашингтон Пост“. Бившият държавен секретар бе ...
    17.11.2017
    2 617
    7
  • Тръмп направи голям гаф в Туитър

    Американският президент Доналд Тръмп допусна сериозен гаф в социалната мрежа Туитър, след като обърка стрелбата с Калифорния с тази в Тексас. Някои ...
    15.11.2017
    1 562
    1