Отидете към основна версия

5 024 29

Огън! Северна Корея изстреля балистична ракета

  • северна корея-
  • южна корея-
  • ракета-
  • изпитание-
  • балистична

Повишено напрежение на Корейския полуостров

Снимка: Shutterstock

Северна Корея е изстреляла балистична ракета, съобщи Би Би Си, цитирайки информация на въоръжените сили на Южна Корея.

Японските медии пишат, че ракетата е паднала в изключителната икономическа зона. Това е поредното изпитание от страна на режима на Ким Чен-ун – въпреки многобройните призиви да се сложи край на военните провокации.

Ракетата е била изстреляна от провинция Южен Пхьонан, предаде южнокорейската новинарска агенция „Йонхап”. От Пентагона посочиха, че са засекли „възможно” изстрелване на ракета от Северна Корея.

За последно в средата на месец септември режимът в Пхенян направи изпитание. Тогава ракетата прелетя над северния японски остров Хокайдо. От въоръжените сили на Южна Корея обявиха, че Сеул и Вашингтон работят в сътрудничество, за да анализират последния ракетен опит и траекторията.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс заяви, че американският президент Доналд Тръмп е бил информиран за ракетното изпитание, докато ракетата „още е била във въздуха”. Държавният глава заплаши Северна Корея с „огън и ярост”, ако продължи с провокациите и застраши националната сигурност на Съединените американски щати.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: