Отидете към основна версия

1 938 11

Германия подкрепи идеята за Европейски съединени щати

  • зигмар габриел-
  • мартин шулц-
  • германия-
  • европейски съединени щати-
  • идея

Не трябва всяка държава да е сама, заяви Зигмар Габриел

Германският външен министър Зигмар Габриел подкрепи идеята на Мартин Шулц за създаване на Европейски съединени щати, съобщи АРД. Лидерът на Германската социалдемократическа партия призова за по-тясна интеграция в Европейския съюз с цел създаване на проект, подобен на Съединените американски щати.

Зигмар Габриел заяви, че Европейският съюз трябва да стане защитник на своите граждани по света, но това е невъзможно, когато всяка държава е сама. „Светът се променя. Азия, Латинска Америка, Африка. Само Европа става все по-малка“, заяви немският дипломат.

Той посочи, че „ако не действаме заедно, децата ни ще загубят гласа си в бъдеще“. Габриел отбеляза, че политиците често са критикувани поради липсата на идея как да се развива ЕС.

Мартин Шулц призова за конституционен договор, който да създаде федерална Европа с единна политика в сфери като вътрешната и външната сигурност, данъците и валутните въпроси, международното развитие и предоставянето на убежище. По думите му страните, които не желаят федерализирането, трябва да останат извън блока.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Голям пазарлък в Германия

    През тази нощ в Германия се проведоха първите разговори за коалиция между Християндемократическия съюз и Социалдемократическата партия, съобщи ДПА. ...
    14.12.2017
    1 537
    4
Новини по държави: