Отидете към основна версия

1 422 2

Белград: Косово е сръбският Ерусалим

  • ивица дачич-
  • сърбия-
  • косово-
  • ерусалим
Снимка: Shutterstock

Косово е сръбският Ерусалим, заяви в Белград външният министър Ивица Дачич. Дипломатът добави, че скъсването на дипломатическите отношения с Израел по време на бивша Югославия е било грешка, съобщава вестник "Блиц".

Министърът говори на конференцията "Юбилейни години", организирана от посолството на Израел в Белград по повод 25-ата годишнина от възстановяването на дипломатическите отношения между Сърбия и Израел.

Дачич подчерта, че изключително много цени принципната позиция на Израел за непризнаване на едностранно обявената независимост на Косово, което се отразява позитивно на качеството и съдържанието на отношенията между двете страни.

Външният министър посочи още, че 25 години от възстановяването на дипломатическите отношения са важен юбилей и повод да за обръщане към богатата традиция на сръбско-еврейското приятелство, което "преодоляваше най-големите исторически предизвикателства пред двата народа".

Той честити на еврейската общност в Сърбия и по света празника Ханука и пожела и на сръбския, и на еврейския народ здраве, мир и просперитетно сътрудничество.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: