Отидете към основна версия

10 027 90

Турция: Най-близки сме с България

  • турция-
  • ес-
  • българия

Анкара вижда най-топли отношения със София в ЕС

Анкара има най-близки отношения с България в ЕС. Това заяви председателя на комисията за хармонизиране с ЕС към Великото национално събрание на Турция Касъм Гюлпънар, цитиран от турските медии.

През вчерашния ден турски медии излязоха с материал, който обвинява България, че не се е застъпила за членство на Турция в ЕС, въпреки че предстои да бъде председател на Съвета на Европа.

"Ако ЕС реши да изостави преговорите с определена страна, ротационният председател не може да заяви "въпреки всичко аз ще продължа преговорите". С България имаме най-близки отношения от всички държави в ЕС. Позицията на България по отношение на Западните Балкани от дълго време се поддържа и от наша страна. Независимо дали с Турция или без Турция, ние желаем разширяването на ЕС към Западните Балкани", заяви Гюлпънар.

Той дори подкрепи думите на българския премиер Бойко Борисов, който призова да се спре с лицемерието на ЕС за членството на Турция.


Според него в последно време председатели на ЕС са били все малки държави, които трудно могат да си позволят инициативност.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Повишават минималната заплата в Турция

    Турското правителство повишава минималните заплати в страната с 18%, съобщи Хюриет. Така минималното заплащане ще достигне 1603 турски лири месечно ...
    02.01.2018
    6 219
    19
  • Ердоган иска приятелство с ЕС

    Турският президент Реджеп Ердоган се опитва да подобри отношенията си с ЕС, съобщи "Хюриет". "Ние нямаме проблеми с Германия, Холан ...
    28.12.2017
    1 765
    32
  • От Анкара: Борисов игнорира Турция

    България игнорира Турция за членството й в ЕС. Това пише в статия на турското издание "Хюриет". Медията припомня, че от януари България щ ...
    28.12.2017
    7 491
    48
Новини по държави: