28 Декември, 2017 09:05 7 399 48

От Анкара: Борисов игнорира Турция

  • бойко борисов-
  • ес-
  • турция

Турски медии смятат, че България не насочва вниманието към членството на Турция в ЕС

България игнорира Турция за членството й в ЕС. Това пише в статия на турското издание "Хюриет".

Медията припомня, че от януари България ще поеме председателството в Съвета на ЕС. От там подчертават, че българското правителство все още не е повдигало въпроса за членството на Турция в ЕС. Вместо това България насочва въпроса към членството на страните от Западните Балкани.

„В пътната карта на България за следващите шест месеца пише единствено, че „по време на председателството на България с Турция ще се работи в името на диалога и продължаването на сътрудничеството“, допълва изданието.

От "Хюриет" припомнят, че България поддържа споразумението за реадмисия на имигранти с ЕС и
сътрудничеството за борбата с тероризма с Турция. Все пак се припомнят думи от последно интервю на българския премиер Бойко Борисов, в което той заявява, че трябва да се загърби лицемерието по темата за членството на турция в ЕС.

В Анкара анализират, че вече в Брюксел все повече загърбват темата за членството на Турция. Там отдават много по-голямо значение на евентуалното членство на страните от Западните Балкани.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шес-пет йок

    40 4 Отговор
    Е. ми да.
  • 2 Голям прос

    40 9 Отговор
    От нас не зависи нищо. Пък и нали Ердогана не искаше в Европа и затова се репчи на целия ЕС
  • 3 впечатлен

    29 5 Отговор
    Това са поредните безумни твърдения на Ердогановото обкръжение. Приемането на Турция в Европа е дело на самата Турция и зависи от отношението на Европа към безумията, които се случват там. Защото не може да сипеш обвинения непрекъснато за щяло и нещяло към Европа и в един момент да се окаже, че всъщност имаш желание да станеш част от нея. Фанатизмът, проявен към която и да било религия, не води до нищо добро! Самозабравянето също. За съжаление човечеството трудно извлича поуки от историята. Едноличната власт досега не е донесла нищо добро на нито една държава. Сигурен път към пълен крах!
  • 4 ВАМО

    22 1 Отговор
    Дозата прави лекарството. И ЕС И Турция прекалиха със свободите и толерантността (ЕС) и религията и тоталитаризма (Турция). Съюзяването при тези условия е равно на взаимно унищожение предвид ценностните им системи.
  • 5 Кирилизатора

    23 3 Отговор
    На е.ача на кози от Анадола ще му се стъжни
  • 6 Малко разяснение

    26 1 Отговор
    Хюриет е един от вестниците на масоните в Турция. Принадлежи на мощната медийната група Доган, която притежава няколко телевизионни канала, 4 вестника, от които, дори най-безобидният спортен вестник се казва "Фанатик". Освен това притежава книжно издателство и музикално продуцентска компания.
    Сред телевизионните канали на Доган медиа, е и CNN-turk, което повече от красноречиво говори за интересите, на които служи тази медия. Особено на фона на изострянето на отношенията между "господарите на света" и комшиите, тази медийна група много внимателно и професионално пипа в мозъците на "простосмъртните". Тези, които са били в Истанбул, може би знаят, че дори сградата на Хюриет е в комплекса CNN-turk. Освен това, един друг телевизионен канал на тази група е основен "производител" на сериали - сапунки, които ние за съжаление с удоволствие купуваме.
  • 7 лол

    39 0 Отговор
    Няма нищо, след България,председателството ще го поеме Австрия, която ще обърне голямо внимание към членството на Турция в ЕС.
  • 8 ХАСАН

    17 49 Отговор
    Това е то -да нямаш доверие на българин! Навремето Турция подкрепи България да се вземе в НАТО и България му отвръща с " добро"!!

    Коментиран от #10, #19, #20

  • 9 Нещо става

    33 0 Отговор
    Членството на Турция в ЕС не е изгодно нито на ЕС, нито за Турция! Това е повече от ясно и за двете страни! Няма да изброявам причините от ЕС гледна точка, защото сме наясно с тях! От турска гледна точка е също абсолютно неприемливо, защото те да се управляват от Брюксел е просто шедьовър на глупостта от висша класа за днешното ръководство на комшиите!
    Явно Хюриет си прави гаргара, за да настрои проевропейските настроени комшии срещу нас, показвайки като че ли ние сме едва ли не препятствие за тяхното членство в ЕС, а голата истина е очевАдна!
    Колко са елементарни ...

    Коментиран от #11

  • 10 готина краставица

    24 5 Отговор

    До коментар #8 от "ХАСАН":

    Добре бе, аз съм съгласна да ви помогнем да излезете от НАТО, макар че от колкото виждам сами се справите отлично!
  • 11 Истината винаги боли

    20 9 Отговор

    До коментар #9 от "Нещо става":

    И подли!!Европа отрезня много бързо, след като видя истинското лице на Турция.Може би след 300...400 години, ако е рекъл Господ,може пак да се предложи Турция да кандидатства за ЕС...

    Коментиран от #18

  • 12 Гост

    18 6 Отговор
    То по добре Китай да е в Е.С. От колкото Турция

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гост

    8 16 Отговор
    Хюриет е едно издание на гюленова групирофка и иска да наруши съутношенията между Турция и България . България има повече приходи от Турското взаимно отношение от колкото европейското Събуди се от сън българи всякаква помощ от страната на Европа ще връщате 170% назад а това означава предните 170 години за сега сте капитулирани от дъртия запад
  • 15 Гост

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "Бойко":

    Да не на турски като твоята
  • 16 От нас независи

    13 0 Отговор
    Кой ни иска мнението на нас българите. Не ни отразяват Европа. Каквото те решат това ще е
  • 17 Горд Българин

    15 7 Отговор
    турция никога в ЕС. Сърбия ДА, турция НЕ.
  • 18 Нещо става

    7 3 Отговор

    До коментар #11 от "Истината винаги боли":

    Истината Не винаги боли, боли само когато я виждаш!
    Много ми е интересно кога ние ще отрезнеем?
  • 19 Болгар

    15 3 Отговор

    До коментар #8 от "ХАСАН":

    Туркия така ни подкрепи, че България остана без армия и оръжие. Неслучайно Джеймс Бейкър каза на Младенов и Луканов - ако искате подкрепа, трябва да стоплите отношенията с Туркия! САМО ТОВА БЕ УСЛОВИЕТО НА ХАМЕРИКА! Хак и е сега и на Хамерика за "далновидността" и.

    Коментиран от #22

  • 20 Истината винаги боли

    26 4 Отговор

    До коментар #8 от "ХАСАН":

    Подкрепата на Турция беше обвързана с унищожаването на нашите ракети,след като си свалихме гащите бяхме ,,удобрени" от Турция.Сега и ние можем да помогнем на Турция,но първо да си нарежат руските ракети(които още не са и получили)след това да вкарат Ердоганя в затвора и тогава ние ще си помислим....

    Коментиран от #25

  • 21 Хахахаха

    8 1 Отговор
    Титанът на Външната Политика, Виртуозът на Дипломацията започна да се оплита като пиле в калчища :D :D :D
  • 22 ХАСАН

    15 5 Отговор

    До коментар #19 от "Болгар":

    Не само остана без оръжие ами затвори си атомните централи,Тецове,Кремиковци..проищвеждаше телевизори и компютри и се отказа, разби си селското стопанство,фабриките....добре дошъл в Западния отбор!!!
  • 23 ХАСАН

    9 8 Отговор
    По същия начин когато Турция влиза в НАТО го карат да си закрие производстата-за самолети,автомобили..да не произвежда оръжие а да купува готово.

    Коментиран от #35

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Джентълменът русофил

    11 1 Отговор
    Интересно. България не съдейства на Турция, която е била поробител на българите цели 5 века....и това ако не е новина :) Евродоган да си гледа в неговата копанка, вместо да се занимава с това, какво да стори или пък да не стори европейска България.
  • 28 Боли ма...

    15 2 Отговор
    ...щангата за Турция . Да го видя Усман ко ще измисли кат дойде и отмине 2023. Колко просто парче трябва да си да вярваш на хипотези някви измислени. Вие принадлежите на Азия усманчо,тъй че там разчертавайте карти,ако ви позволят де
  • 29 Пръцко

    16 4 Отговор

    До коментар #24 от "Osman":

    Стана ми интересно - та какво ще стане през 2023г.?
    Може би цяла Турция ще празнува Коледа и ще хапва свинско!?!
  • 30 Иван

    11 1 Отговор
    Тоя псевдо султана се чуди как да разпалва пожари, а ние ще насочваме вниманието на ЕС за влизане на точно тая страна в ЕС :)) Е как пък ще стане това
  • 31 родолюбец

    14 2 Отговор
    Какво бе Османе ще стане след 2023 година?Я ни открий тайната!
    Да не искаш да кажеш,че ще си върнем Одрин?
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 история

    14 3 Отговор
    Турция е нямала работа и няма в Европа.
    Това е друг свят и е вреден за нас.
  • 34 ЕБРЕДЕЕЕЕН

    9 1 Отговор
    Абе ние сме ДПС , кой се е хванал с нас нищо добро не е виждал и няма да види . Ние сме ШМЕНТИ КАПЕЛИ , нека всяка държава да си води сама своята политика. Само че за разлика от туция ние нямаме икономика. Ще бъдем силно зависими финансово от баба МЕРКЕЛ . Ще ги слушкаме , и ще си траем само да ни дават евро пари.
    Като ни спрат парите , ще се преорентираме. НАКЪДЕ ? Накъдето ветър ни задуха, 10 та глуха .
  • 35 АСАД

    10 5 Отговор

    До коментар #23 от "ХАСАН":

    Тя турция и без друго всичко което прави е боклук ХОРА не купувайте турски боклуци!
  • 36 АСАД

    7 3 Отговор

    До коментар #32 от "МАРИЯ":

    Те са беззъби мекотели като не могат да хапят ще лаят
  • 37 Има врътка

    9 2 Отговор
    Ама те ръководството на турската държава искат ли или не искат в Европа ? С тези анти цивилизовани мерки върху населението едва ли искат да ходят по къси гащи и мини поли. Скоро може да им забранят и часовници да носят ?!
  • 38 гейче злодейче

    10 3 Отговор
    Мюсюлманска държава в ЕС , е като да си сложиш декоративна елхичка в задника, с тези контрички няма вадене и много боли....не ме питайте от къде знам. Като ни го нахлузят рязаните чушки и глей кво става. Затова и дума да не става, къш къш къш
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 abv

    7 5 Отговор
    Правилно. На Европа не и трябва държава с незнаен брой потенциални терористи и над половин милион бежанци.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 батко бугар

    7 2 Отговор
    Писна ми да чета глупостите на няколко феса в БЪЛГАРСКИ форум.
    Ако не ви харесва България, си отивайте при джамийте в анадола!
    Ако пък, незнайно как, сте малко по-умни, си хващайте транспорта и отивайте да работите по скелетата в Европа, или отивайте да пасете овцете в анадола.
    Мисля, че хората, които останаха в БЪЛГАРИЯ, са основно родолюбци, а не такива с невъзможност да емигрират. Радвам са на тези обстоятелства, които не успяха да принудят "всите" българи да емигрират и да оставят страната си на всякаква чуждоезична, чуждоверска и чуждородна измет!!!
    Не знам, какво ще стане през 2023 г, но е добре да не закачате БЪЛГАРИЯ, щото са останали достатъчно ИСТИНСКИ БЪЛГАРИ да я защитят.
    Бог да пази БЪЛГАРИЯ от тая измет!!!

    Коментиран от #48

  • 47 Патриот

    5 1 Отговор
    До Анкара:
    Ами като ви обещаваше да ви адвокатства за ЕС и взимаше парите беше хубав. Сега ви игнорира. Гръмнете го, като сте толкова ЕРБАП(каква хубава българска дума)!
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: