Отидете към основна версия

1 499 2

И националистите застанаха зад Ердоган

  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • избори-
  • девлет бахчели

Девлет Бахчели изненадващо обяви, че партията му ще подкрепи президента на изборите през 2019 година

Снимки: БТА/АР

Лидерът на турските националисти Девлет Бахчели обяви, че неговата Партия на националистическото действие (ПНД) няма да издига свой кандидат за изборите през 2019 г., а ще подкрепи сегашния държавен глава Реджеп Ердоган, предаде частната НТВ.

Бахчели посочи, че засега не са водени разговори с Ердоган за възможен предизборен съюз.
"ПНД няма да издига кандидат. Председателят на ПНД няма да бъде кандидат за президент", заяви лидерът на националистите, като добави, че партията му ще подкрепи Ердоган на вота.

ПНД оказа подкрепа на президента и на референдума през април м.г. по серия конституционни промени, включително за преминаване към президентска система на управление в Турция.

Ердоган наскоро даде сигнал за възможна промяна на законодателството, за да може да се формират предизборни коалиции. Съгласно сегашното турско законодателство не е разрешено на политическите партии да създават подобни съюзи.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Ердоган с опустошителна закана към САЩ

    Двустранните юридически споразумения между Турция и Съединените американски щати губят валидност. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган, цитира ...
    05.01.2018
    17 095
    42
  • Турция подсилва армията си

    Турция ще подсили армията си с 43 000 души през 2018 година, съобщи „Ал Джазира“, позовавайки се на турските медии. След опита за военен п ...
    03.01.2018
    4 183
    37
Новини по държави: