Отидете към основна версия

1 429 2

В Хаваи промениха спешно процедурата за въздушна тревога (СНИМКИ)

  • хаваи-
  • тревога-
  • върн мияги-
  • ракета

Президентът Тръмп разпореди проверка на системата след паниката през уикенда

Снимки: БТА/АР

Фалшивата тревога за извънредна ситуация през уикенда накара хавайските власти да променят спешно инструкциите за предупреждение на местните жители. Новината обяви пред в. USA Today шефът на държавната служба за извънредни ситуации Върн Мияги.

Мияги беше принуден да поеме отговорност за изпращането на фалшивото предупреждение до жителите на щата за приближаващата се балистична ракета, както и за факта, че уведомлението беше отменено след само 38 минути

Според него персоналът осъзнава, че са направили грешка на третата минута, но им е било нужно повече от половин час, за да изпратят подходящо съобщение чрез системата за спешно уведомяване. Мияги обясни, че компютърната система просто не е била програмирана за такива случаи.

Фалшива тревога породи паника и объркване, но според Мияги показа, че властите трябва да засилят разяснителната си работа с населението за това как да се държат в случай на истинска заплаха от ракети.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп разпореди проверка на системата и процедурата на оповестяване на Хаваи, за да се избегнат подобни грешки в бъдеще.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини