Last news in Fakti

14 Януари, 2018 12:19 1 620 4

Тревога за ракетна атака хвърли Хаваите в хаос

  • хаваите-
  • ракета-
  • хаос

Тревогата се оказа фалшива

Тревога за ракетна атака хвърли Хаваите в хаос - 1
Снимка: БТА/AP

Фалшива тревога за приближаваща ракета предизвика хаос на Хавайските острови, съобщи CNN.

Инцидентът е станал в късните часове на вчерашния ден. Тревогата е била подадена от служители на местния клон на Управлението за извънредни ситуации. Оказва се, че това е било грешка на служител.

Съобщението е било разпратено по мобилните телефони на местните жители.

„Заплаха за балистична ракета, идваща към Хавай. Това не е учение. Потърсете убежище“, се е казвало в съобщението.

Впоследствие е бил разпространен сигнал от говорителят на управлението Ричард Репоза. В него той обяви, че става въпрос за фалшива тревога.

Все пак съобщението е породило паника сред местните. В момента се води разследване, за това как е направена грешката и кой е отговорен до нея.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хааахххххххаааааааааааааааааа

    11 1 Отговор
    Не случайно вече думата памперси се отнася за америте..
  • 2 Гостът

    10 0 Отговор
    Те тия с измислени врагове и фалшиви атаки ще направят война.Вече и ракети им се привиждат да летят.
  • 3 Ви АР ДЪ БЕСТ ОФ ДЪ БЕСТ

    6 0 Отговор
    СЕВЕРНЯКА два пъти ги облетя - двата еаркериара, и армадата им, противоракетните им системи, Южната и Джапанкике. И ко ? Показаха рефлекс на умрял кон.А РУСИЯ се справи със всичките слонове. ПАНЦЕР е единствена система в света унищожава ракети, САМОЛЕТИ, реактивни нареди,и безпилотни летателни автоматично и - няма прототип в света. ПАНЦЕР е САЩ го пробваха на 31 ви Декември. Нито един не оцеля, А някои Русия успяха дори да ги приземят. А казват че САЩ са БЕСТ ОФ ДЪ БЕСТ.
  • 4 Еко

    3 0 Отговор
    В акватория та на Хаваите се забеляза екологична катастрофа, предаде високопоставен чиновник, който предпочете да остане анонимен. Една от версиите за силното замърсяване на океана около островите е географското положение, което е доста отдалечено от производството на памперси и доставките понякога закъсняват! Експерти смятат,че ситуацията ще се нормализира още в началото на следващата седмица, когато се възобнови авиосъобщението, но засега канализациите издържат на бойното си кръщение, защото откакто са инсталирани, никога не са функционирали с пълен капацитет. Грийнпийс съобщават, че са били свидетели на стачка на местните акули, които протестирали против карго компаниите които закъсняват с доставките на памперси, като по такъв начин са принудени да плават в ла.на! На борсата акциите на производителите на памперси пак се вдига, въпреки че е неделя, акциите се продават на черна борса!