Отидете към основна версия

2 357 3

Тръмп пак се изхвърли в Twitter, но го хванаха в лъжа (СНИМКИ)

  • доналд тръмп-
  • барак обама-
  • сащ-
  • шон спайсър-
  • реч-
  • конгрес

Президентът на САЩ твърди, че рекорден брой хора са гледали по телевизията речта му пред Конгреса

Снимки: БТА/АР

Американският президент Доналд Тръмп е доволен от речта си за състоянието на съюза, която произнесе във вторник пред двете камари на Конгреса, съобщи Fox News.

Той написа в Тwitter, че са я гледали 45,6 милиона, което било рекорд по зрителски интерес. Експерти по анализ на данните за зрителската аудитория обаче казват, че това не е вярно.

"Благодаря на всички за поздравленията и за коментарите за речта за състоянието на съюза", написа Тръмп. "45,6 милиона души я гледаха, това е най-голямата бройка в историята", допълни той.

Данни на института "Нилсен", който анализира зрителската аудитория, показват обаче, че през 1994 г. речта на президента демократ Бил Клинтън е била гледана от 46,8 милиона зрители.

През 2002 г. речта на президента републиканец Джордж Буш-младши е била гледана от 51,7 милиона души. А първата реч за състоянието на съюза на президента демократ Барак Обама е била гледана от 48 милиона души. Това показва, че твърденията на Тръмп не са верни и напомня за полемиката, избухнала в началото на президентския му мандат отново за броя на зрителите.

След церемонията по полагане на клетва на Тръмп като президент се появиха кадри, съпоставящи я с церемонията на Барак Обама осем години по-рано. От кадрите се вижда, че хората, присъствали на клетвата на Обама, са били повече от присъствалите на церемонията на Тръмп.

Тогава Тръмп натовари говорителя на Белия дом Шон Спайсър със задачата да коментира кадрите.

Пред зала с изумени журналисти Спайсър обяви с изключително агресивен тон, че множеството присъствало на церемонията на Тръмп е било по-голямо от това на церемонията на Обама.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Тръмп: НАСА да забрави за полет до Луната

    Завръщането на американски астронавти на Луната е един от космическите приоритети на президента на САЩ Доналд Тръмп, но подобен полет едва ли би се съ ...
    13.02.2018
    3 963
    21
  • Демократите: Тръмп, прекалено мек си с Путин

    Лидерът на демократите в Сената на САЩ Чък Шумър и сенатор Бен Кардин разкритикуваха президента Доналд Тръмп, че е прекалено мек с руския лидер Владим ...
    31.01.2018
    2 094
    17
  • Тръмп: Аз съм стабилен гений

    Американският президент Доналд Тръмп заяви в интервю за британската ITV, че е много популярен в Обединеното кралство. Разговорът с журналиста от медия ...
    29.01.2018
    1 492
    3