Last news in Fakti

1 Февруари, 2018 18:06 2 351 3

Тръмп пак се изхвърли в Twitter, но го хванаха в лъжа (СНИМКИ)

  • доналд тръмп-
  • барак обама-
  • сащ-
  • шон спайсър-
  • реч-
  • конгрес

Президентът на САЩ твърди, че рекорден брой хора са гледали по телевизията речта му пред Конгреса

Тръмп пак се изхвърли в Twitter, но го хванаха в лъжа (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Американският президент Доналд Тръмп е доволен от речта си за състоянието на съюза, която произнесе във вторник пред двете камари на Конгреса, съобщи Fox News.

Той написа в Тwitter, че са я гледали 45,6 милиона, което било рекорд по зрителски интерес. Експерти по анализ на данните за зрителската аудитория обаче казват, че това не е вярно.

"Благодаря на всички за поздравленията и за коментарите за речта за състоянието на съюза", написа Тръмп. "45,6 милиона души я гледаха, това е най-голямата бройка в историята", допълни той.

Данни на института "Нилсен", който анализира зрителската аудитория, показват обаче, че през 1994 г. речта на президента демократ Бил Клинтън е била гледана от 46,8 милиона зрители.

През 2002 г. речта на президента републиканец Джордж Буш-младши е била гледана от 51,7 милиона души. А първата реч за състоянието на съюза на президента демократ Барак Обама е била гледана от 48 милиона души. Това показва, че твърденията на Тръмп не са верни и напомня за полемиката, избухнала в началото на президентския му мандат отново за броя на зрителите.

Тръмп пак се изхвърли в Twitter, но го хванаха в лъжа (СНИМКИ)

След церемонията по полагане на клетва на Тръмп като президент се появиха кадри, съпоставящи я с церемонията на Барак Обама осем години по-рано. От кадрите се вижда, че хората, присъствали на клетвата на Обама, са били повече от присъствалите на церемонията на Тръмп.

Тогава Тръмп натовари говорителя на Белия дом Шон Спайсър със задачата да коментира кадрите.

Тръмп пак се изхвърли в Twitter, но го хванаха в лъжа (СНИМКИ)

Пред зала с изумени журналисти Спайсър обяви с изключително агресивен тон, че множеството присъствало на церемонията на Тръмп е било по-голямо от това на церемонията на Обама.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фрг

    9 3 Отговор
    Мошеник с радост не милиони а милиярди ще гледат самоубииство то ти
  • 2 Киро

    3 0 Отговор
    И тоя перчем е паляк, като нашия!
  • 3 Пеньо

    2 0 Отговор
    Нарцисизмът на палячото наистина бие рекорди!