Отидете към основна версия

1 168 1

Тръмп развързва кесията за ФБР

  • фбр-
  • доналд тръмп-
  • пенсилвания авеню

Белият дом дава над 2 млрд. долара за нова сграда на федералното бюро във Вашингтон 

Снимки: БТА/АР

Администрацията на президента Доналд Тръмп поднови подкрепата си за изграждане на нова сграда за централата на ФБР и посочи, че смята да поиска още тази година от Конгреса 2,175 млрд. долара за целта, предаде Reuters.

Това искане е част от обявената вчера от президента на САЩ програма за обновяване на инфраструктурата на страната, предвиждаща разходи за около 1.5 трилиона долара.

Поисканите специално за ФБР пари ще отидат за събарянето на огромната сграда на федералното бюро на "Пенсилвания авеню" във Вашингтон, построена през 70-те години на миналия век. На редица места около нея са поставени заграждения за предпазване от паднали отломки.

Досега ФБР търсеше терени за постройка на нова сграда в щатите Мериленд или Вирджиния около Вашингтон. Общата цена на новата постройка се изчислява на 3,3 млрд. долара.

ФБР вече е заделило 1,125 млрд. за новото строителство. Помощта на Тръмп ще позволи проектът най-после да бъде стартиран.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Тръмп: НАСА да забрави за полет до Луната

    Завръщането на американски астронавти на Луната е един от космическите приоритети на президента на САЩ Доналд Тръмп, но подобен полет едва ли би се съ ...
    13.02.2018
    3 961
    21
  • Американците май ще заобичат Тръмп

    Рейтингът на одобрение към президента на САЩ Доналд Тръмп е достигнал 40%, съобщи CNN. Последните данни за силен икономически ръст в страната и нов ...
    08.02.2018
    2 185
    8
  • Тръмп готви грандиозен военен парад

    Доналд Тръмп е наредил Пенгатона да организира мащабен военен парад по улиците на Вашингтон, съобщи „Гардиън“. Президентът на САЩ е бил ...
    07.02.2018
    2 107
    10