Last news in Fakti

13 Февруари, 2018 15:25 1 160 1

Тръмп развързва кесията за ФБР

  • фбр-
  • доналд тръмп-
  • пенсилвания авеню

Белият дом дава над 2 млрд. долара за нова сграда на федералното бюро във Вашингтон 

Тръмп развързва кесията за ФБР - 1
Снимки: БТА/АР

Администрацията на президента Доналд Тръмп поднови подкрепата си за изграждане на нова сграда за централата на ФБР и посочи, че смята да поиска още тази година от Конгреса 2,175 млрд. долара за целта, предаде Reuters.

Това искане е част от обявената вчера от президента на САЩ програма за обновяване на инфраструктурата на страната, предвиждаща разходи за около 1.5 трилиона долара.

Поисканите специално за ФБР пари ще отидат за събарянето на огромната сграда на федералното бюро на "Пенсилвания авеню" във Вашингтон, построена през 70-те години на миналия век. На редица места около нея са поставени заграждения за предпазване от паднали отломки.

Тръмп развързва кесията за ФБР

Досега ФБР търсеше терени за постройка на нова сграда в щатите Мериленд или Вирджиния около Вашингтон. Общата цена на новата постройка се изчислява на 3,3 млрд. долара.

ФБР вече е заделило 1,125 млрд. за новото строителство. Помощта на Тръмп ще позволи проектът най-после да бъде стартиран.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Печатница

    0 1 Отговор
    И аз мога така да печатам пари !Ама защо ли само във Фащ е разрешено да се печатат пари безразборно.ей докато са тия хумери света ще тегли и пати !