Отидете към основна версия

21 069 51

САЩ грубо и нагло излъгаха Русия

  • русия-
  • владимир путин-
  • сащ

Владимир Путин разказва подробности за събитията в Украйна

САЩ грубо и нагло излъгаха Русия в дните преди преврата в Украйна, Това заявява руският президент Владимир Путин, цитиран от РИА Новости.

Изказването е част от филма „Световен ред 2018“ на Владимир Соловьов. В него Путин разказва подробности за събитията в Украйна през 2014 г.

„Американските партньори се обърнаха към нас и ни помолиха да направим всичко възможно, за това Янукович да не използва армията. Те искаха опозицията да се изтегли от площада. Говоря почти дословно. От там трябваше да започнат изпълнение на договорените споразумения. Ние се съгласихме и ден по-късно в Украйна беше извършен преврат.

От там дори не ни се обадиха. Подкрепиха изцяло тези, които извършиха нарушение на правото. Те ни излъгаха толкова грубо и нагло. Понякога си мисля, че някой съзнателно искаше да ни накара да действаме така в Криам. Никой не очакваше да сме толкова дръзки и бързи“, заяви Путин.

Той допълни още, че в КГБ се е занимавал с вербуване на агенти е харесвал тази част от работата си.

„Това беше моята работа в продължение на много години и ми беше любима. Ако някой вземе решение за унищожението на Русия, ние ще имаме правото да отвърнем. Това ще е глобална катастрофа.

Когато ме питат от къде идва оръжието в Донбас, аз винаги казвам, че когато една страна намира начин и другата страна го намира. Винаги е имало опити за задържането на Русия“, заяви Путин.

Той добави, че е оптимист за бъдещето на Русия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: