Отидете към основна версия

34 790 37

Героят на Франция се е венчал преди да издъхне

  • франция-
  • героят-
  • арно белтрам

Отец Жан-Батист с драматичен разказ за последните часове на Арно Бетрам

Снимка: БТА/AP

Историята на героя от френската жандармерия Арно Белтрам става все по-драматична, съобщи Famille Chretienne.

Белтрам загина по време на заложничексата криза в град Треб. Белтрам прие да замени един от заложниците в похитения супермаркет.

Атаката беше извършена от Редуан Лакдим. Белтрам записваше случващото се в магазина с телефона си. При последвалата стрелба той беше тежко ранен и почина в болницата.

За героя говори и отец Жан – Батист от абатството Леграс. Той е трябвало да венчае Белтрам през юни. Полицаят вече имал граждански брак със своята приятелка Ариел. Двамата подготвяли и църковен брак.

Свещеникът бил повикан по спешност в болницата в ранните часове на 24-ти март. Той е трябвало да даде последно причастие на полицая. Белтрам обаче поискал и причастие за брак с Ариел.

Това станало малко преди полицаят да издъхне.

„Дадох му причастие за брак и причастие за болните. С него се запознахме през 2016 г. по време на обиколка на манастир. Веднага имаше симпатия. Той беше толкова интелигентен и смел мъж. Веднага имаше контакт. Той беше открил вярата и това беше красиво“, заяви Жан – Батист.

През последния ден граждани непрестанно поднасят цветя пред сградата на жандармерията в Париж, за да почетат паметта на Арно. Той се е запознал с Ариел по време на своя обиколка в провинцията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: