Last news in Fakti

28 Март, 2018 16:28 1 287 5

Франция се прости с героя от Треб (СНИМКИ)

  • франция-
  • погребение-
  • арно белтрам

Полковникът от жандармерията Арно Белтрам беше убит от джихадист, след като се размени със заложник

Франция се прости с героя от Треб (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Полковникът от жандармерията Арно Белтрам, убит от джихадист, след като се размени за заложничка при нападенията в петък, олицетворява френският дух на съпротива, заяви президентът на Еманюел Макрон по време на церемония за отдаване на почит, предаде Reuters.

"Той се присъединява към доблестното шествие на героите, на които се възхищаваше", заяви френският държавен глава, възхвалявайки починалия и обещавайки, че "споменът за него ще живее".

"Ние не се борим само с терористичните организации, силите на Даеш и проповядващите омраза и смърт имами. Ние се борим и с този нелегален ислямизъм, който действа на наша територия", като индоктринира и корумпира, заяви държавният глава в тържествената си реч, произнесена в Двореца на инвалидите, където по традиция се отдава почит на починалите големи фигури на нацията.

Франция се прости с героя от Треб (СНИМКИ)

Франция се прости с героя от Треб (СНИМКИ)

"Този коварен враг изисква всеки гражданин да проявява бдителност и обществено съзнание", заяви френският президент, порицавайки "варварското реакционерство". То "отхвърля значението, което ние придаваме на живота, ценност, отречена от терориста в Треб", подчерта Макрон.

Франция се прости с героя от Треб (СНИМКИ)

Шествието в памет на Белтран премина бавно от Пантеона до Двореца на инвалидите, ескортирано от жандармеристи, под аплодисментите на присъстващите, които се бяха събрали въпреки дъжда.

Подполковникът от жандармерията беше произведен посмъртно в полковник, след като загина при заложническата криза.

Франция се прости с героя от Треб (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 B52

    5 0 Отговор
    Бог да го прости. Да почива в мир!
  • 2 реалист

    5 2 Отговор
    Бог да прости момчето-героична,но в същото време глупава постъпка.И аз на младини рискувах,но сега от дистанцията на времето се убеждавам,че е било глупаво и на празно,та дори и да защитавам родината си.
  • 3 БАЙ ГАН4О

    1 3 Отговор
    Това нашивки на полковник ли са
  • 4 Тръмп

    3 1 Отговор
    Треб-ва рязко да се намалят мюсюлманите във Франция и Европа,иначе няма път напред!
  • 5 Borislav Popov

    2 3 Отговор
    Това май е единствения им герой от петдесет години насам !
Новини по държави: