Отидете към основна версия

5 239 31

САЩ: Горди сме, че Македония е с нас срещу Русия

  • македония-
  • сащ-
  • русия-
  • дипломати

Скопие реши да експулсира един руски дипломат като мярка срещу Москва

Снимки: БТА/АР

Държавният департамент на САЩ в изявление до македонското външно министерство посочи, че Вашингтон се гордее, че Македония се е присъединила към съвместното американско-европейско действие срещу Русия заради нейното безотговорно поведение.

Това предава изданието "Локално“, цитирано от "Фокус".

Скопие реши да експулсира един руски дипломат като мярка срещу Москва заради предполагаемото ѝ участие в отравяне на бившия двоен шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия.

"Ясно доказахме, че сме солидарни с Великобритания и изпратихме ясно послание, че Русия плаща висока цена за безотговорното си поведение. Ние продължаваме да координираме нашите партньори и съюзници, а тези, които още не са го направили, ги насърчаваме да предприемат мерки за изпращане на подобно послание до Русия“, пише в изявлението на Държавния департамент.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Македония не иска кавги с Русия

    Македония не иска кавги с Русия. Това заяви македонският премиер Зоран Заев, цитиран от Канал 5. По-рано Русия призова Скопие да преразгледа възмож ...
    30.03.2018
    7 212
    25
  • Русия заплаши да унищожи Македония

    Посланикът на Русия в Македония Олег Шчербак даде пресконференция в Скопие, на която предупреди, че ако страната се присъедини към НАТО, в случай на е ...
    29.03.2018
    75 237
    177