29 Март, 2018 18:15 75 220 177

Русия заплаши да унищожи Македония

  • русия-
  • македония-
  • заплаха-
  • посланик-
  • нато-
  • олег шчербак

Ако станете член на НАТО, ще бъдете мишена на нашата армия, предупреди Русия

Русия заплаши да унищожи Македония - 1
Снимка: Shutterstock

Посланикът на Русия в Македония Олег Шчербак даде пресконференция в Скопие, на която предупреди, че ако страната се присъедини към НАТО, в случай на евентуална война между Русия и алианса, Македония ще бъде легитимна мишена за ударите на руските въоръжени сили, предава македонската новинарска агенция МЕТА.

„Ако се стигне до война между Русия и НАТО, вие ще бъдете легитимна мишена“, заяви Шчербак, като добави, че алиансът е агресивен съюз, който би могъл да въвлече Скопие в своите агресивни акции.

„НАТО е единственият външнополитически блок, останка и инструмент от Студената война, който се крие зад лозунга за евроатлантическата солидарност. Алиансът е отговорен за започването на много войни с милиони жертви, като например тези в Югославия, Либия, Сирия и Йемен. Във военната си доктрина, НАТО и неговият водач САЩ, провъзгласиха Руската федерация за свой основен противник. И как бихме могли да приветстваме опитите на Македония да се присъедини към НАТО? И да стане база за евентуални войни на този агресивен алианс? С включването си, Македония ще стане част от тази военна машина и част от агресията срещу Русия. С това вие ще стане мишена за евентуален ответен удар от Русия. Дали това е нужно на вас и вашите деца? Освен това влизането в НАТО ще доведе до ограничаване на суверенитета и ограничаване на външната ви политика“, подчерта руският посланик в Македония, цитиран от Нова телевизия.

Според неговите думи, противно на това, което се твърди, НАТО няма да гарантира териториалният интегритет на страната. Шчербак заяви, че е нонсенс е да се твърди, че Македония е под някаква заплаха и че само НАТО може да я защити, когато страната е заобиколена от всички страни от НАТО и може да я нападне „само НАТО или извънземните“. Според Шчербак, атмосферата на доверие в регионалното сътрудничество ще пострада от евентуално влизане на Македония в алианса и ще бъде поставена под въпрос регионалната сигурност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БРАВО ИСТИНАТА

    148 67 Отговор
    ША ПРИДИЗВИКА ЮРОАТЛАНТИЧЕСКИ ВОЙ И СМУТ .
  • 2 А стига бе

    449 92 Отговор
    Какво значи"заплаши с унищожаване"...??? Айде пак жълти сензации. Русия казва, че всеки член на НАТО е мишена-и това винаги го е казвала. Никога не са шикалкавили руснаците по този повод-винаги са говорили открито. Стига вече с такива смешни и елементарни промивки.

    Коментиран от #28, #144

  • 3 ivan4o

    115 30 Отговор
    България като влезна у нато , така ли коментираха за руснаците

    Коментиран от #8

  • 4 г-н Хокинг

    152 257 Отговор
    Думата Война щом е в устата на този руски господин значи тя ще бъде факт рано или късно но при война няма защита която да те спаси от атомните бомби всичко ще измре за съжеление тъйче да се кротнат руснаците и стига да мислят коя държава да поставят под прицела за който говори госпинчето облечено в власт

    Коментиран от #77, #157

  • 5 vasik atanasova

    158 213 Отговор
    после ще унищожи България която отдавна е челнка на НАТО
    АМА РУСОФИЛИТЕ ОЩЕ ПЛЕНУВАТ ПО СССР
    Е НЯМА
    ВСИЧКО Е ДВИЖЕНИЕ И СЕ ПРОМЕНЯ
    РУСИЯ ПАРИ НЕ ДАВА ЗА БЪЛГАРИЯ

    Коментиран от #10, #94

  • 6 Реално

    247 45 Отговор
    А кога Русия е крила,че всеки член на НАТО е мишена.Винаги са казвали това и не са крили позицията си.
  • 7 смях

    212 283 Отговор
    Хааххахах НАТО било започнало войната в Югославия. УЖАС! Пяна им капе от устата, след като рано или късно и Сърбия ще се обърне на запад и сред поддръжниците им в Европа ще остане само Беларус. НАТО били агресори... А кой нападна една суверенна държава наречена Грузия и отцепи нейни територии под предтекст, че там има малцинства които грузинците репресират? А кой нападна една суверенна държава наречена Украйна и отцепи нейни територии под предтекст, че там има малцинства които украинците репресират? Кой нападна Чечня и Дегестан и сложи там ръководени от Кремъл лидери - републики които искат да се избавят от мизерията в която ги държи "великата" Русия. Агресора вика дръжте агресора.

    Коментиран от #11, #16, #48, #82, #91, #92, #125, #134, #135, #151

  • 8 антиседераст

    148 80 Отговор

    До коментар #3 от "ivan4o":

    БГ е мишена на ядрните Руски ракети и по специално София. При военен конфликт София ще се изпари за част от секундата.

    Коментиран от #31, #81, #159

  • 9 Иванов

    210 17 Отговор
    Искам да кажа на бюрмаджиите да не се плашат. При ядрения конфликт е по- страшно да оцелееш, отколкото да умреш. Живите ще завиждат на мъртвите- Свето писание.
  • 10 Айдееее

    209 111 Отговор

    До коментар #5 от "vasik atanasova":

    Еми отказваме се от НАТО и няма да сме мишена бе-елементарно е. Още повече че масово хората са против членството ни.

    Коментиран от #22, #155

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 повод за размисъл

    199 40 Отговор
    "...НАТО няма да гарантира териториалният интегритет на страната."
    Думи, които дават много повод за размисъл гледайки, какво се случва сега м/у Гърция и Турция !!! То не са заплахи то не са активни провокации от страна на Турция, а от НАТО нълчат и не се намесват. Това между страни членки на алианса !?!? А какво ли, ще се случи, ако малка страна, като Македония или България се окаже в пространството, където два коня се ритат ? А ако "приятелска" Турция ни нападне, колко от вас мислят, че НАТО, ще ни защити ???
    Ето ви анкета: Мислите ли, че НАТО, ще защити България при нападение от Турция?
    -НЕ
    -ДА
    -не знам

    Коментиран от #50, #97, #112, #141, #167

  • 13 Иванов

    80 53 Отговор
    Иван4о и ти ще се изпариш барабар с нас, ако и да се молиш на Путин по 5 пъти на ден. И както няма девици, защото джихадистите ги обраха... може от небесното гру да ти подсигурят някой як манафин, да не си валат!
  • 14 ivan4o

    50 15 Отговор
    значи от утре почвам да копам за бункера!
  • 15 Военнолюбец

    111 54 Отговор
    Започвам да се замислям дали не е по добре да стане ядрена война . Този така наречен цивилизован евроатлантически свят е тотално деградирал и е по добре да изчезне за да дойде след време нов свят .
  • 16 7777

    181 53 Отговор

    До коментар #7 от "смях":

    А кой нападна Югославия???А Виетнам, Камбоджа,Либия,Ирак, Япония с атомни бомби .Кой забърка войната в Сирия но нямам време да ти обяснявам... Не искам да бъда пророк, но ако Русия падне в света ще настъпи голяма анархия.

    Коментиран от #53, #71

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Плашат гаргите

    107 14 Отговор
    При евентуална война с НАТО на Русия само ще и е да се занимава с Македония..............
  • 19 ivan4o

    75 35 Отговор
    кои са тея нато бре? ами ,Турция ,франция и англия , другите не ги бройте а и изкарайте и Турция, те нема се бият срещу руснаците. ко остана, ами франция и англия. хахахахахаахах.успех
  • 20 ПРЕДАТЕЛ НЕ СЕЖАЛИ

    46 11 Отговор
    НАСТАНА ВРЕМЕ ЗА ОКОПАВАНЕ НА ПРОЛЕТНИЦИТЕ. ЗА ТРОСКУТА - МОТИКА И СЕЧ.
  • 21 axax

    48 7 Отговор
    война за ресурси, интереса клати феса
  • 22 vasik atanasova

    32 14 Отговор

    До коментар #10 от "Айдееее":

    ЗА ДА ИМАШ НЕЩО ТРЯБВА ДА СЕ ОТКАЖЕШ ОТ ДРУГО
    НО НАС КОЙ НИ ПИТА
  • 23 Ехо до смях

    13 8 Отговор
    Наистина си смешен иди се прегледаи.
  • 24 Ганьо

    74 21 Отговор
    Някой да обясни на руснаците, че Русия може и да ни е по-голям брат (може и да не е), но за българина- Македония винаги ще бъде по-малката сестра! (Който има по-малка сестра, ще ме разбере :) )
  • 25 Читател

    62 28 Отговор
    Ще ми унищожите дядовия!? Нещастници!!!
  • 26 профитерол

    18 25 Отговор
    Никой да не страхува за нищо. Ните за България ните за Македония. Ердоган ще ги пази и от САЩ и от Русия. Гащите ще му свали ако мръдне някой!
  • 27 хипо

    35 13 Отговор
    Хипотетично, Македония я заплашват по големина на заплахата както следва:1/Албания; 2/Сърбия; 3/Гърция. Албания и албанците в Македония скоро ще я разделят-усилено се купуват имоти от албанците, които и скоростно се увеличават. Сърбия би атакувала чрез сърбеещите се българи там. Гърция би я атакувала на инат. За тези примери НАТО-мато няма значение. От хълмовете на Бонстийл ще гледат сеир...България ще иска диалог-ха-ха.

    Коментиран от #30

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Барчо

    82 22 Отговор
    Питам автора на тази статия: Какво е това заглавие и има ли то връзка със съдържанието на самата статия????? В текста никъде не се споменава за унищожаване на Македония от Русия. Човека говори съвсем реални неща. При евентуални военни действия между НАТО и Русия, българия също ще бъде мишена и това всеки неграмотник го знае. Румъния обаче е по-спешна мишена, защото там има разположени американски ракети насочени срещу Русия. Ерго, да ги питам и умниците румънци следното: Когато Русия унищожава тези ракети с ответен удар, американците дали ще усетят нещо или само румънския народ ще понесе последиците???? Америте и Русите си мерят чеповете. Ние защо трябва да си бутаме там задниците? Ще го отнесем задължително.

    Коментиран от #34

  • 30 простак

    15 3 Отговор

    До коментар #27 от "хипо":

    ...........Гърция би я атакувала на инат..........


    Здрасти колега!
  • 31 Ттт

    37 58 Отговор

    До коментар #8 от "антиседераст":

    Аааа и ти си за руснаците!!! Ти май си добре,а?
    Подобни заблудени “българи” гащи свалят за руснаците, а после си плащат!!
  • 32 Бай Иван

    46 82 Отговор
    Джуджето от кремъл пак се прави на велик и пак заплашва...ВЪН ДИПЛОМАТИТЕ ИМ ОТ ЦЯЛА ЕВРОПА!!!

    Коментиран от #105

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 onq s konq

    60 79 Отговор
    СМАЯН СЪМ ...ОТ ПРОСТаШКИТЕ РУСКИ ЗАПЛАХИ ОТНОСНО МАКЕДОНИЯ...на ниво "НУ,заец погоди"!МОЖЕ ЛИ ДЪРЖАВА,ПРЕТЕНДИРАЩА ЗА СВЕТ. СИЛА ДА ДОПУСНЕ ТАКИВА ИЗЦЕПКИ В МЕЖДУНАР. ПОЛИТ. ПРОСТРАНСТВО?...Явно че може:)А коя страна от бившия соц лагер не е мишена руските ракети-ВКЛЮЧИТЕЛНО И БЪЛГАРИЯ?А защо не се отчете,че ако бяхме съюзници на Русия/слава богу,че не сме вече/,ЩЯХМЕ ДА БЪДЕМ МИШЕНИ ПЪК НА НАТО?!!При това ОБГРАДЕНИ ОТВСЯКЪДЕ!...КАТО РУСИЯ В МОМЕНТА.И да е ясно:При една война Русия и за миг няма да се поколебае/АКО ИМА ТАЯ ВЪЗМОЖНОСТ/ да удари конкретно България с КОНВЕНЦИОНАЛНИ ОРЪЖИЯ и няма "братушки-мратушки"-на нея българи не й трябват,тя си има предостатъчно сволач за разселване-ТРЯБВА Й БЪЛГАРСКАТА ТЕРИТОРИЯ...КАКВАТО ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ НЕ МОГАТ ДА НАМЕРЯТ СЪС РАЙСКИТЕ СИ ГЕОГРАФСКИ И СТРАТЕГИЧЕСКИ ДАДЕНОСТИ!
  • 37 Зонг

    20 10 Отговор
    Що няма новини какво ръчи Ердоган днес? Бойкот ли правите?! Срам искаме Ердоган!
  • 38 е тия

    40 41 Отговор
    вече наистина се ИЗ.ПО.НАСРА.ХА. Алкохолът нанася непоправими щети на нормалната психика и поведение. Ноздоровье товарищи!
  • 39 Атакист

    52 40 Отговор
    Тия глупаци комунстически, които си живеят охолно на гърба на руския народ, определено ''със свещи'' си търсят белята. Нали си давате сметка че всичко ще бъде унищожено за броени часове и вие младите няма за сте видели нищо от този живот. Всички отиваме на второ ниво - кой на по-добро, кой на мнооооого по лошо място от този живот.ТРЯБВА ДА СИ МНОООГО ПРОСТ РУСОФИЛ ЗА ДА СЕ МОЛИШ ЗА ВОЙНА, ДА ЖИВЕЕШ В БЪЛГАРИЯ /КОЯТО ЩЕ БЪДЕ УНИЩОЖЕНА ОТ РУСИЯ СРЕД ПЪРВИТЕ/ И ДА СИ МЛАД И ДА НЕ СИ СИ ПОЖИВЯЛ.Не че и руснаците няма да бъдат унищожени, но ще е половин час по-късно.

    Коментиран от #45

  • 40 Ник

    57 30 Отговор
    Големи провокации. Всичко от Русия се интерпретира по възможно най черния начин за да може Англия и САЩ да управляват света.
  • 41 BOBI

    75 64 Отговор
    КАК НЕ ВИ Е СРАМ ПОСТОЯНО ДА ПЛЮЕТЕ ПО РУСИЯ ПО ДОЛЕН И ЖАЛЬК НАРОД ОТ БГ НЯМА

    Коментиран от #44, #51, #52

  • 42 Петър

    50 85 Отговор
    Рано или късно на русия ще и дойде края. Знаем какво става ако се репчиш на целия свят. Всичкото им перчене е от страх. Ама такъв страх че путето се насира в гащите. Нямат нито пари нито модерно оръжие за война. Имат само анимационни филмчета .
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 Ттт

    22 18 Отговор

    До коментар #41 от "BOBI":

    Ти от кой народ си?? Да разбера аджева да си жалак???
  • 45 Ник

    55 17 Отговор

    До коментар #39 от "Атакист":

    Никой не иска война. Русия най малко ще иска война с братска страна. Преди да повярваш на всяка статия, помисли защо в повечето сайтове се пише само за Русия и как тя е лошата страна. Медиите ни оправдават ходовете на изпълнителните ни политици. В това заглавие, няма никаква истина!

    Коментиран от #47

  • 46 ПЕЮ

    18 7 Отговор
    СЪРБИТЕ ЩЕ СВЪРШАТ ТАЯ РАБОТА
  • 47 Ттт

    44 53 Отговор

    До коментар #45 от "Ник":

    Аре сега с братска страна!Русия би минала през всяка страна стига да има полза!!!
    Те 45години ни маниполират дори до днес ни се месят в политиката, тоя братска страна!!!

    Коментиран от #54

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Руските свине

    44 60 Отговор
    Могат единствено да плашат малки и невъоръжени страни като Македония. А руските гниди, които са се разквичели на умряло е крайно време да бъдат лекувани от бяс.
  • 50 Кккк къртак

    43 20 Отговор

    До коментар #12 от "повод за размисъл":

    То по-добре да не се стига до там,че според мен не е сигурно дали НАТО ще защити България,а ако и Русия тогава не е отново на наша страна, жална ни майка.България може да остане в историята.
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Рубладжийче

    42 40 Отговор

    До коментар #41 от "BOBI":

    Ти какъв си бе руска подлого и защо плюеш по българите? Аман от руски ибрици!

    Коментиран от #56

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Ник

    13 8 Отговор

    До коментар #47 от "Ттт":

    Докажи го. То, всеки ако вярва на жълтите вестници, всички щяхме да мислим така.
  • 55 безпартиен

    36 60 Отговор
    спокойно Раша ще бъде унищожена за 6 часа .Това го пише руски военен кандидат на военните науки . Има я информацията прочетете .Путиноидите .малко по кротко .вие не знаете каво говорите .Първо се информирайте ,после коментирайте .Раша не може да се мери с НАТО.Те сигознайат това .но пак се правят на МНОГО велики.спете спокойно деца . ние сме в НАТО

    Коментиран от #96

  • 56 Ник

    27 16 Отговор

    До коментар #52 от "Рубладжийче":

    Все едно не си живял в България. И ние си имаме лиши черти. Най великите българи, са говорили така за народа. “Не народ а мърша” е само един пример. Иво Христов е прав, но неудобен.

    Коментиран от #69

  • 57 Тръмп

    31 35 Отговор
    Путинистчетата освен да плашат гаргите,за друго не ги бива!:):):)
  • 58 Тръмп

    18 19 Отговор
    Путин иска да изтрепе макетата с Нивичок!:):):)Щот с ракети няма да успее!:):)
  • 59 ОТИ ШО

    24 18 Отговор
    нека плашат, не се плаши македонецо от русия
  • 60 Македония в България, вън от

    25 15 Отговор
    !НАТО!
  • 61 ОТИ ШИ

    23 22 Отговор
    македония е частг от НАТО нема друга бъднина
  • 62 Гост

    25 12 Отговор
    Македония както България няма никакви природни богатства, така, че могат да спят спокойно никой няма да ги нападне големите нямат икономически интерес. Единствено могат да се притесняват от Турция точно затова трябва да влязат в НАТО или да се обединят с България.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Юнак Гюро

    30 3 Отговор
    Тоя сайт е мн левашки списван с подвеждащи заглавия целящи единствено рейтинг!Повече няма да отварям нищо от него съветвам всички да го направят
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Голяма новина

    29 4 Отговор
    А бе що не се замислите да спрете с тия глупави заглавия. Вече не смея да отваоря мобиле.бг заради Вас.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 Рубладжийче

    25 23 Отговор

    До коментар #56 от "Ник":

    Ти Иво Христов ли ще ми даваш да пример? Какъв пример може да бъде един откачен българо-руски мелез, който не може да се самоопредели българин ли е или руснак? Ама тоя проблем май го имате всички продажни русофили.

    Коментиран от #86, #90

  • 70 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 71 ХаХа

    21 21 Отговор

    До коментар #16 от "7777":

    А защо нападнаха Югославия? Защото се избиваха невинни хора. Освен това НАТО се намеси много след като войната беше започнала и в никакъв случай не може да бъде сочено за виновник. Напротив намесата на НАТО прекрати войната в бивша Югославия. А този руски смешник просто лъже. И после се чудят защо никой не им вярва са Скрипал.
  • 72 Гост

    21 28 Отговор
    Лицемерието на този измислем алианс OTAN няма спиране. Просто се чудя как Путин ги търпи тия получовеци в Брюксел. Мисля, че вече трябва да се замисли и да предприеме действия по унищожаването на САЩ и ЕС. Желая му успех!!!

    Коментиран от #88

  • 73 брей,брей

    15 12 Отговор
    Ке ми земат дедовио руснаците...Они не знаят дека и Луната е земля мачедонска и со никой не я делиме...а они и не са стъпнувале тамо...
    Само оня,американецот,Армстронг май беше,е.а ли го...Та со NATO може...

    Коментиран от #87

  • 74 Гост

    27 18 Отговор

    До коментар #68 от "Мирчо":

    Не е фалшива новина, руснакът им е казал цялата истина ! Откакто сме в НАТО армия имаме ли, отбрана имаме ли? Американски хрантутници се изживяват за наша сметка по базите,че и война искат да ни правят... живеете в опасни измислици!
  • 75 Гост

    24 14 Отговор

    До коментар #68 от "Мирчо":

    Не е фалшива новина, руснакът им е казал цялата истина ! Откакто сме в НАТО армия имаме ли, отбрана имаме ли? Американски хрантутници се изживяват за наша сметка по базите,че и война искат да ни правят... живеете в опасни измислици!
  • 76 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 simonm

    10 13 Отговор
    бау,бау,-кучетата лаят Македония върви напред
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 АМИ СЕГА

    16 5 Отговор
    Ауу и всичко това на азбуката на македонците дето била и руска а ?
  • 81 аааааа

    18 8 Отговор

    До коментар #8 от "антиседераст":

    От там трябва да почнат. Всички беди на България идват от София.
  • 82 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 83 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 86 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 87 rublodolardgia

    6 6 Отговор

    До коментар #73 от "брей,брей":

    Със сигурност ще ти го вэемат дедовият руснаците, недайси боже ако стане пукотевица тъпанар такъв пфууу

    Коментиран от #120

  • 88 Rambaldievskievichus

    6 5 Отговор

    До коментар #72 от "Гост":

    Търпи ги понеже е четвърт човече. Затова търпи и ще търпи.
  • 89 Вили

    13 13 Отговор
    И срещу Русия са насочени ракети, така че да не заплашва.
  • 90 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 93 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 94 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 един от всички

    21 8 Отговор

    До коментар #12 от "повод за размисъл":

    Значи,може някои да не са наясно с договора на НАТО - алианса не се задейства,когато настъпи военен конфликт между страни-членки. Въпросният член от договора се задейства само когато страна-членка бъде нападната от страна - не членка на алианса.Т.е. когато и съседите ти са в НАТО,то наистина няма от кого да те защити,все едно,че не съществува. И ние не знам защо пледираме Македония и Сърбия да влизат в НАТО,като точно сега сме защитени от евентуално тяхно нападение,а след тяхно присъединяване,няма да бъдем защитени. просто така ни е заповядано свише -това е пределно ясно. Да подпишем договор,с много компромиси,да легитимираме македонски език и т.н. Само и само да ги прилапат и тях.И От Турция НЯМА КОЙ ДА НИ ЗАЩИТИ ВЕЧЕ ! Колкото някой защити Кипър,или сега дето се бъзикат с Гърция,която е далеч по-добра в дипломацията от нас. Колкото и ни избавиха от 5-вековното турско робство. Те даже помагаха на Турция в Руско-турската Освободителна война.Нали гледате на какво приличат ръководителите на ЕС тези дни на срещата с Ердоган във Варна!
  • 98 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 99 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 Путкин

    10 12 Отговор
    Е аман от тия Ушанки!
  • 102 Ник

    7 0 Отговор
    То нищо не може да се проследи. У нас демокрацията е равна на свободата на словото.
  • 103 Мар.Жуков

    9 11 Отговор
    Католистическата поквара се опитва да завладее светът,но много скоро ще се удавят в кръвта си.

    Коментиран от #114, #121

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 107 Дракон

    14 11 Отговор
    НАТО-осрато, внимавай с великата Мечка, щото в момента се чифтосва с Дракона. Да не се пръкне някой Драконовски Мечок, та ти да видиш...

    Коментиран от #113

  • 108 Француза

    4 12 Отговор
    Абе писарушки не видите ли какво ново оръжие има рушнако ще Ви сатрие от Европата ,четете ли историята ,макето ще оди по Европата да пее песни а бугарето Сега веке ще буде 16 округ на бай Иван.и ще ми едете дедовия.макета и бугарето.
  • 109 Крали Марко

    14 0 Отговор
    Иииии, па теа Къ може да заплашват на Александъра ВеликиЙо дРъжавата????
  • 110 В е л и к и я

    11 11 Отговор
    Не се сещам Русия да зашити Сърбия когато НАТО е посипваше с бомби с обеднен уран .Кви са тия фантасмагории , в Кремъл са си загубили акъла .Оставете всеки да прави кво си иска .Загрижили сте се за някъква шугава Македония от камънак и населена с идиоти. Естествено за Македония няма друг шанс освен в НАТО . но по принцип ако не влезе в НАТО стратегически ще е много по добре , но само ако сключи пакт с Русия . Това между впрочем чудесно се вписва във философията на живеещото по тези земи население .Ще се рънджат и на гърци и на българи и на кой си искат , щото има кой да ги пази .А рашките само ще чакат да стане нещо за да дотупуркат на Балканите То всъщност това им е целта с тия приказки.
  • 111 Abv

    11 14 Отговор
    Няма по нагли коп. от руснаците. Добре че се отървахме от тях. Сега ще освобождават Македония, от македонците.
  • 112 Mrtin

    2 1 Отговор

    До коментар #12 от "повод за размисъл":

    Никой няма да защити
  • 113 Рубладжийче

    9 5 Отговор

    До коментар #107 от "Дракон":

    ... внимавай с великата Мечка, щото в момента се чифтосва с Дракона...

    Дракона я използва като тираджия магистралка, и нищо няма да се пръкне. Ще и даде някой и друг долар и ще я изхвърли от тира.
  • 114 Рубладжийче

    11 6 Отговор

    До коментар #103 от "Мар.Жуков":

    ... Католистическата поквара се опитва да завладее светът..

    Руския вариант на православието носи в пъти по-голяма поквара.

    Коментиран от #170

  • 115 Гост

    10 3 Отговор
    Сигурен ли си че Руснаците не бяха в Сърбя хахах що пишете без да знаете бе момчета тук полвината сте гадатели хахаха
  • 116 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 117 Гуньо

    6 0 Отговор
    Ще ги унищожат, ако въобще ги намерят на картата...

    Коментиран от #164

  • 118 Бай Хoй

    11 10 Отговор
    ЧебуРашковци, заминавайте за Сибир. Там живота е прекрасен! Оставете Европа и САЩ на нас Баланите!

    Коментиран от #127

  • 119 Бай Ой

    14 9 Отговор
    Да сравним един европейски град, примерно Залцбург или Цюрих с Руски град, примерно Ростов на Дон! Как живеят едните и как другите! Едните си мият джакузитата с препарат, а другите пият препарат за баня;-)
  • 120 брей,брей

    6 7 Отговор

    До коментар #87 от "rublodolardgia":

    Оооо рашънче,немой да се пениш...с това "е"оборотное дето използваш вместо "з" веднага те разкрихме,сволоч...И пиши на български,все пак тук живееш,не в калните ви степи...
  • 121 Реалист

    4 3 Отговор

    До коментар #103 от "Мар.Жуков":

    Понеже сега никой не ни манипулира сега сме много по-добре,добре че ЕС ценностите ни станаха приоритет,фактите го показват със просперитета на та мила България
  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Руски джендър-путиноид

    11 10 Отговор
    Който не му харесва в ЕС,да бяга в любимата Раша.Там е рая...по-бързо,гнусни комундери-путиноиди
  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Реалист

    3 5 Отговор

    До коментар #7 от "смях":

    В крайна сметка трябва да си получим това което заслужаваме,да се надяваме че на НАТО им пука за България така както на нас за тяхните ценности а пък православните такива изглежда не съществуват
  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Реалист

    3 1 Отговор

    До коментар #118 от "Бай Хoй":

    Така е съгласен съм.Но.....там в сибир има всичко това което половината свят няма и.....то си е тяхно а пък на нас ще ни останат само ,,ценностите''и все пак всички ние не харесваме Русите щото НАТО не ги харесва ако
  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Stefko88

    6 8 Отговор
    Много силна и стабилна държава! Даже Македония заплаши! Е нали все пак са партия с Конго и Нигерия, силни съюзници имат руснаците....ццццц.
  • 130 Иванов

    9 0 Отговор
    Повечето от коментиращити показват колко са необразовани и непознаващи историята,коментарите са ниво запалянковци.Моля да ме извините!
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Реалист

    7 3 Отговор

    До коментар #122 от "Руски джендър-путиноид":

    То и Китай са комунисти.Защо никой не ги плюе ?
  • 134 ХАДЖИКАРАПЕНЧЕВ

    8 2 Отговор

    До коментар #7 от "смях":

    до смях твоито не е смях твоито е истерия. Та на въпроса ти кои отговарям веднага най- големия предател в историята на човечеството сатаниста соросоид михаил горбачов и наследника мУ елцин единия е вече където трябва А теб питам къде е сега другия ... Русия е вече различна тя вече не се управлява от предатели.Предателя горбачов отдавна си го коланддрят е империята на злото ФАщ.
  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 K N

    1 4 Отговор
    ДО 122 ЗАЩОТО НЕ СМЕЯТ А В СЛУЧАЯТ ЕДНО КОТИЛО ДРЪГЛИВИ КОТКИ ДРАЗНЯТ ЛЪВА А НИЕ ГО ДЪРПАМЕ ЗА ОПАШКАТА И ПЪРВИ ШЕ ИЗГЪРМИМ
  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 Вили

    6 3 Отговор
    Икономиката на Русия е колкото на Италия.
  • 141 към мислещия

    8 3 Отговор

    До коментар #12 от "повод за размисъл":

    Нека да ти дам малко повод за размисъл
    През 1913г. България имаше икономика и населението да издържа армия, която да воюва срещу три държави едновременно без да и пука и да отстоява идеалите си за национално обединение.
    100г. по-късно сме пълни льохмани и чакаме все някой да ни защитава и брани в место нещата да са в наши ръце и се молим на някои като вдовица за нали се сещаш
    За положението в което се намираме сми си виновни само ние никой друг.
    На калпава ракета космоса и крив наща е все такава
    ай със здраве
  • 142 Katysan

    8 3 Отговор
    Колебах се дали си струва да коментирам, но след като изчетох всичко, се чувствам длъжна. Страшно ни става от отчайващата ви двуизмерност - плоско мислене, продуцирано от плоско мозъци. Един единствен коментар ми направи сериозно впечатление - четете внимателно думите на руския посланик, за да видите, че нямат нищо общо със заглавието. Не само Русия, всяка страна, заобиколена от Натовски бази, би реагирала по този начин. Но повечето от българите са обременени мисловно затова реагират първосигнално - мислят само в план "за" или "против" Русия. Е, ще ви помогнат малко - просто мислете справедливо ли е ики не. Ако го видите като казус, в който имената на държавите не се споменават, нищо чудно и да се изненадате, че можете да мислите обективно.
  • 143 Станислав Керинов

    10 6 Отговор
    До коментар N7.
    Тук все пишат политически пристрастни "разбирачи".
    Казвате че Русия започнала война В Грузия и Украйна....Абе "хора" Вие или сте демократично промити или сте прекалено късо-паметни.
    Явно да стоите плед телевизора ви дава правото на знание от ВАС заклеймените лъжливи български медии.
    Представа си нямате от от местният живот на Руснаците в Грузия и Крим.
    А сега за да Ви стане ясно си представете Българин в Кърджали но на 10 снепен.
    Включете побои и изнасилване на руски момичета тинейджърки и това покрито от Местни Украински и Грузински Медии.
    А добри ми Господа с Американски възгледи.
    Еййй нази "демокрация" ни оправи ей...Ние сме Швейцария на Балканите.
    Я стига сте писали глупости че сте СМЕШНИ-КОМЕНТАР 7.
    НАТО има над 837 бази в цял сват и прави плопаганда.А сай наля 2 милиарда долара в превратите на украйна и то предадено от Украински медии не Руски.Кой...сигурно и Русия е участвала пак...това е 2г преди Крим.
    Да Русия не е цвете...Нато прави бази а Руснаците Балистични ракети и вече 3-та Топол.Още 1 и им стига за унищожение на Света...опа...Забравих...Жалко че вече и Индия след Китай са на страната на Русия след така наречените Американски санкции и икономически репресии от Атлантическият съюз.И по-голямата част от Арабският свят.
    НЕ ПОДКРЕПЯМ НИТО ЕДНА СИЛА.
    АКО ТЕЗИ ВЕЛИКИ СИЛИ СЕ ОБЕДИНЯТ И СПРАТ С ПРОСТОТИИТЕ СИ (ОРЪЖИЯ ЗА МАСОВО УНИЩОЖЕНИЕ)И ЗАПОЧНАТ ДА МИСЛЯТ ЗА СВЕТОВНАТА КРИЗА, ЗА ЛЕКАРСТВА И ИНФРАСТРУКТУРА,УДЪЛЖАВАНЕ

    Коментиран от #146

  • 144 Соловей

    5 4 Отговор

    До коментар #2 от "А стига бе":

    Подкрепям Вашия коментар. Заглавието на статията НЕ СЛУЧАЙНО Е ПОДНЕСЕНО ПО ТОЗИ НАЧИН. ТО Е ПОРДНАТА ЖУРНАЛИСТИЧЕСКА МАНИПУЛАЦИЯ СРЕЩУ РУСИЯ... НАИВНИЦИТЕ МОМЕНТАЛНО СЕ ХВАНАХА.РУСИЯ НЕ СЪЗДАВА ВОЙНИ.СЪЗДАВАТ ГИ ЗАПАДНИТЕ БЕЗУМНИ ПОЛИТИЦИ.
  • 145 Станислав Керинов

    8 1 Отговор
    НА ЧОВЕШКИЯТ ЖИВОТ И БЛАГОТО НА ХОРАТА ЩЕ СМЕ ВЕЛИКА ПЛАНЕТ.
    ПАРИТЕ ЗА ОРЪЖИЯ СА В ПЪТИ ПОВЕЛЕ ОТ ПАРИТЕ ЗА ЛЕКАРСТВА И ЗНАНИЕ.
    СТИГА С ОРЪЖИЯТА ДАЙТЕ ВЛАСТ НА БЛАГОТО.БЕЗ ЗАМЪРСЯВАНЕ БЕЗ ПЕТРОЛ И ПЛАСТМАСИ БЕЗ ГЛАД, БЕЗ АЛЧНОСТ, БЕЗ ОЛИГАРСИ И ЛЪЖЛИВИ ПОЛИТИЦИ.
    НЕКА НАСОЧАТ РЕСУРСИТЕ СИ В МЕДИЦИНАТА И УДЪЛЖАВАНЕ НА ЖИВОТА НА ХОРАТА И ПЛАНЕТАТА.НЕКА ЖИВЕЕМ В ХАРМОНИЯ С ЖИВОТНИТЕ И САМИ СЪС СЕБЕ СИ.НЕКА ОПАЗИМ ВОДИТЕ И НАМЕРИМ ЛЕК СРУЩУ ВСЯКА ЕДНА БОЛЕСТ.НЕКА ДЕЦАТА МИ НИКОГА НЕ УЗНАЯТ КАКВО Е АЛЧНОСТ, ОРЪЖИЕ И РАСОВА ДИСКРИМИНАЦИЯ.
    коментар от просто един Българин!
  • 146 Рубладжийче

    4 12 Отговор

    До коментар #143 от "Станислав Керинов":

    Цял свят смята Русия за агресор, само според Керинов и русофилщината Русия е жертва на Грузия, Украйна подтиквани от САЩ и лошия Запад. Стига с руски пропаганди.
  • 147 Ай стига, бе!

    5 2 Отговор
    Подобни журналистически текстове се четяха и когато предстоеше присъединяването на България към НАТО...
    Е, до днес - нищо особено не се е случило, нали?
    Друг е въпросът, че "бълват гущери" от факта, че до скоро тясно свързани с политиката и интересите им територии, особено на Балканите, една след друга им се изнизват под носа.
    Отрезвяването в политиката започна... Дори там, където считаха, че "крепостта е тяхна". То, затова и дълго-дълго нови хора до властта не се допускаха, за да няма изненади. :)
  • 148 Керинов

    4 3 Отговор
    Знаеш ли един много светъл американски ум е казал:
    "ВЕЛИКИТЕ УМУВЕ ДИСКУТИРАТ ИДЕИ.
    СРЕДНОСТАТИСТИЧЕСКИЯТ УМ ДИСКУТИРА СЪБИТИЯ, А МАЛКИЯТ-ПЛИТЪК УМ ДИСКУТИРА ХОРА."
    Е.РУЗВЕЛТ
    Жалко че от Всичко изписано с усилие Вие видяхте собственото си невежество и глупост.

    Коментиран от #154

  • 149 гост 2

    5 6 Отговор
    Да не се плашат македонците и те и ние ще сме последната грижа за Русия , ако има наглоста да започне война срещу НАТО.Освен Алианса от другата страна е Япония.Китай на който разчитат риснаците да е неутрален може би ще поиска това за което нападна СССР през 1969 година.Така , че мисля че Путин си дава ясна сметка за ситуацията и неговите палета само лаят обикновено срещу малките страни. Диктаторите не обичат войни защото могат да загубят власта.
  • 150 Пичага

    3 0 Отговор
    ... Прлчетох заглавието и се върнах преди христа!!
  • 151 Смешен Плач

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "смях":

    Тия писания са си направо за рев, не за смях...
  • 152 ГАЛЕВ

    5 8 Отговор
    СЛЕД МАКЕДОНИЯ И БЪЛГАРИЯ Е НАРЕД НО РУСИЯ ЩЕ УНИЩОЖИ ИЗВРАТЕНЯЦИТЕ И В МАКЕДОНИЯ И В БЪЛГАРИЯ ДА ИЗТРИЕ ИЗВРАТЕНИТЕ ДЕМОКРАТИ ДЖЕНДЪРИ И ГЕИОВЕ ТРЕТИ ПЕТИ ПОЛ -НЯМА ДА УБИВАТ НОРМАЛНИТЕ ХОРА.ГЕРБ ДА СЕ ИЗНАСЯТ В АМЕРИКА ИЛИ В ТУРЦИЯ ИНАЧЕ ЩЕ ДАДАТ ФИРА
  • 153 О'Пепи

    2 3 Отговор
    Най-добре еи Русия да влезе в НАТО и дасе приключи! И без това си е агресивна...
  • 154 Кекердековски

    0 1 Отговор

    До коментар #148 от "Керинов":

    "Ум-умОве" се пише, граматиче...
  • 155 Ford Prefect

    7 6 Отговор

    До коментар #10 от "Айдееее":

    Като са масово хората против членството ни в НАТО и ЕС, защо не се съберете и не направите един масов протест? Какво чакате? Ако са толкова много хората, няма начин протеста да не успее и да излезем от ЕС и НАТО. Айде бе, почвайте протестите. Че да погледаме малко сеир като дойдат 50 бабички, 100 заблудени тийнейджъра, 20 рокера, 200 футболни запалянковци + КУРнелийка. И това е ама в най-добрият случай. 😉
  • 156 Уточнител

    6 9 Отговор
    АМАН

    от русофилистични коменари. Русия е на 14-то място в света по БВП, а по БВП на калпак е към 70-то, на нивото на България....
    Не случайно казват, че символът на Русия е амурче - гол, но въоръжен до зъби. Иначе е ясно: РАША КАПУТТ!!
  • 157 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 158 САЩ

    3 4 Отговор
    Русия май, май си проси война!? Хехех били най мощните
  • 159 ГОСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "антиседераст":

    И това те възбуждa a?
  • 160 Анти др о х пърди

    2 2 Отговор
    макетата и те като нас са 9 дупка на кавала
  • 161 123

    3 2 Отговор
    Макетата са люти. Баш комити. Да внимават рашките. :)
  • 162 Няма смисъл да се пише

    3 3 Отговор
    Коментарите които защитават Русия се трият наред, дори и без цинизми.
  • 163 Сеид ефенди

    6 3 Отговор
    Македоноя е една нижтожна дьржава пьлна с албански кьрлежи и скоро ще бьде унищожена
  • 164 Ганьо

    6 0 Отговор

    До коментар #117 от "Гуньо":

    Брат, като спомена карта, се сетих за олимпиадата в Сочи :) и едно заглавие след откриването: "За братска Русия, Македония е част от България" :)
  • 165 Мемфис

    4 5 Отговор
    Кaпутин тотално изтрещя!
    Крайно време е да се изключат системите за изкуствено дишане на тази античовешка монархия!
  • 166 Анонимна

    7 4 Отговор
    Русофили,кой защитавате?Знаете ли какви ги върши КГБ???? КГБ са отровили много българи и руснаци.Борете се за България,бъдете БЪЛГАРИ!!!!!
  • 167 костов в затвора

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "повод за размисъл":

    Естествено че не ! По скоро се молете да не се включат на страната на Турция което изглежда много вероятно . Погледнете Англия и нейното поведение през Руско турската освободителна война , след това бомбардировките на София 44-45 г . Тия ингилизи винаги са ни мразили .....Какво има за коментиране повече !
  • 168 Сори

    4 5 Отговор
    За нищо на света не бих воювал рамо до рамо с европейки гейове! Срам и позор за историята ни! Цар Калоян ги громеше тез гадни тевтонски рицари ние сега им се гъзим!
  • 169 Едикой си

    1 2 Отговор
    Защо се карате кой е по-велик, кой колко войни е предизвикал и пр.? Наистина ли мислите, че на САЩ или на Русия им пука за нас? Тия две страни водят света към поредна война и на чиято и страна да сме, все ще ядем хурката.
  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Истина

    2 5 Отговор
    Искам да се бия против натовците заедно с братушките Към БГ натовците ЖЕСТОКОСТ
  • 172 моруна с бира

    6 1 Отговор
    Абе тия малоумни руснаци само едно и също врънкат.
    При война ще бъдат попилени от останалия свят.Аман от комплексари джуджета с клепнали уши.
  • 173 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 174 ХА ХА

    2 1 Отговор
    Иде края на чекистите !
  • 175 12345

    2 1 Отговор
    Моля някой от обичащите Русия да обясни - защо и е на Русия още земя? Да оцапа и нея?
  • 176 Изумен

    0 0 Отговор
    Хайде-е-е, русофилките боклуци пак почнаха с адвокатска пледоария да забърсват по.раните за пореден път агресивни и заплашитени гащи на своята "матушка"... Ей, да си продажен руски и русофилски боклук никак не е лесно, шъ знайш! Трябва да си плюеш на фасона, но, преди всичко, да показваш колко си бос в политиката, а твърде далеч от реалността!
  • 177 лилипутин

    1 0 Отговор
    като чуя просия се сещам само за wc,корупция,антифирз,мизерия,беднотия и лилипутлер нищо друго.
Новини по държави: