Отидете към основна версия

4 185 31

Русия може да е подправила доказателства за атаките в Сирия

  • русия-
  • доказателства-
  • сирия

Това твърди американският посланик в ОЗХО

Русия може да е подправила доказателствата за химическата атака в Сирия. Това обяви американският представител в Организацията забрана на химическите оръжия, цитиран от Fox News.

Коментарът е бил направен по време на закрито заседание на организацията. Той засяга предполагаемите атаки в град Дума, който се намира в близост до Дамаск.

„Отдавна от ОЗХО трябваше да осъдят сирийското правителство за неговия терор и да изискат международна отговорност за тези, които са отговорни за тези отвратителни действия. Ние смятаме, че руснаците може да са посетили мястото на атаката. Опасявам се, че те може да са направили опити за да подменят доказателствата там. Така те пречат на организацията да проведе цялостно разследване. Това трябва да се разбере“, заяви Кенет Уорд.

Сирия и Русия отричат в района на Дума да са били използвани химически оръжия. Дипломатически източник също е заявил, че доказателства може и да са били заличени. По-рано беше договорен свободен достъп на инспекторите на организацията.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини