Отидете към основна версия

6 113 36

Руски боен кораб вдигна на крак британския флот

  • кораб-
  • русия-
  • великобритания-
  • флот

Руският боен кораб е преминавал през Ламанша

Снимка: Shutterstock

Руски боен кораб вдигна на крак британския флот. Фрегата "Ярослав Мъдри" се приближи близко до Острова при преминаването си през Ламанша, съобщава в. "Дейли мейл".

Британският флот изпрати разрушителят "Албанс" да наблюдава движението на руснаците. "Винаги сме готови, както и останалата част от флота, да защитаваме водите на Обединеното кралство и британския суверенитет 24 часа в денонощието, 365 дни в годината." Това заяви командирът на "Албанс" Джон Кроми.

Той посочи, че е установен контакт с руските моряци на база на морското право. Руският ход е последният от поредицата от тестове от Владимир Путин на британската армия, флот и военновъздушните сили.

Отношенията между Великобритания и Русия са най-обтегнати от времената на Студената война. Напрежението ескалира заради участието на Обединеното кралство във въздушните удари срещу съюзника на Русия в Близкия изток - Сирия и противоречията относно отравянето на бившия шпионин Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Русия готова да преговаря със САЩ

    Русия е готова да проведе преговори със САЩ в сферата на кибербезопасността. Това заяви представителят на руското външно министерство Андрей Крутских, ...
    24.04.2018
    3 480
    11
  • Световните сили се надигнаха срещу Русия

    Външните министри от групата на Г-7 се противопоставиха на поведението на Русия, съобщи РИА Новости. Това стана по време на съвет на групата на 7-т ...
    23.04.2018
    20 276
    147
Новини по държави: