Отидете към основна версия

1 603 1

Още депутати = 60 милиона евро

  • германия-
  • бундестаг

Новият Бундестаг ще струва на данъкоплатците във ФРГ още 60 милиона евро всяка година

Снимки: БТА/АР

Германският канцлер Ангела Меркел и нейното правителство станаха обект на критики заради проектобюджета за 2018 година, съобщи в. Bild.

Новият разширен Бундестаг ще струва на данъкоплатците в страната още 60 милиона евро или 71 милиона долара всяка година.

Германският парламент се увеличи от 631 народни представители до 709, а това доведе до нарастване с 9,8 на сто на разходите за долната камара на парламента до общо 955,64 милиона евро, заложени в сегашния проектобюджет.

Всекидневникът допълва, че тази година за работата на сътрудничиците в офисите на парламентаристите ще бъдат похарчени 27 милиона евро, а разходите за заплащането на депутатите ще се увеличи с 8,5 милиона евро.

Според закона за изборите Бундестагът трябва да има 598 депутати, но заради особеностите на германския модел на избори, който предполага да се отпускат допълнителни мандати, съставът на парламента на ФРГ редовно превишава тази цифра.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Политически завой в Германия

    За пръв път в 155-годишната си история Германската социалдемократическа партия (ГСДП) ще избере днес жена за свой председател, предаде ДПА. На специал ...
    22.04.2018
    3 596
    10
Новини по държави: