Отидете към основна версия

2 623 9

41 българи арестувани за трафик на хора в Испания

  • испания-
  • арест-
  • българи

Групата е заставяла хората да вършат незаконна дейност

41 българи бяха арестувани при специализирана операция на испанската полиция срещу престъпна група, занимавала се с трафик на хора и сексуална експлоатация на непълнолетни, съобщи БТВ.

При операцията в Испания са освободени 14 жертви, 12 от които – непълнолетни. 4 жертви на престъпната група са били освободени в други европейски страни.

Разследването е започнало през август 2017 г. във връзка с получена информация за група, която се занимавала с кражби от испански магазини, а откраднатото продавала в различни европейски страни.

Разследващите установили, че организацията се управлява от необитаеми сгради в Мадрид. Именно в такива сгради са намерени и множество от непълнолетните жертви на групата, които живеели в ужасяващи условия.

Те били примамвани да се преместят от България в Испания с фалшиви обещания, но веднъж пристигнали, били поставяни в условия на робство и заставяни да извършват престъпления.

В някои случаи обаче непълнолетните са били давани на нелегалната организация от родителите им.

Момичетата например са били „купувани на вноски” – първата в България, втората – при пристигането в Испания. Цената се е определяла и от това колко изкусни са били непълнолетните в кражбите.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • Български роми остават в испанския арест

    Над 40 наши сънародници бяха арестувани в сряда за участие в престъпна група за сексуална експлоатация на жени и кражби. Днес испанските медии съоб ...
    17.05.2018
    2 687
    6
  • Арестуваха двама полицаи

    Арестуваха двама полицаи от 2-ро РПУ в София заради изнудване. Те са работили в района на Централна гара, съобщи БНР. В МВР имало сигнал, че те са ...
    16.05.2018
    5 695
    10
Новини по държави: