Отидете към основна версия

3 220 9

Анкара: Никой не може да уплаши Ердоган

  • турция-
  • атентат-
  • реджеп ердоган

Заплахите срещу президента не са нещо ново и няма да го откажат от каузата, заяви турският вицепремиер 

Снимки: БТА/АР

Турският вицепремиер Бекир Боздаг коментира разузнавателните сведения за готвен атентат срещу президента Реджеп Ердоган, като заяви, че заплахите не са нещо ново, но те няма да отклонят турския лидер от неговия път, предаде Анадолската агенция.

В Тwitter Боздаг написа: "Наясно сме, че има кръгове, които не се чувстват удобно с такъв голям лидер, човек с кауза, и че те искат да се отърват от нашия президент. Тези предупреждения за заплахи за убийство не са нещо ново, винаги ги е имало".

Според сведения, които турското разузнаване разследва, група турски граждани планират да извършат опит за убийството на турския президент по време на негово посещение в балканска страна. Западни разузнавателни агенции също разполагат с подобни информации, за които са информирали колегите си в Турция.

"Реджеп Ердоган не е човек, който би се уплашил от смъртни заплахи, би се отказал от своя път и своята кауза", написа още в Боздаг.

Ердоган организира днес в столицата на Босна и Херцеговина Сараево голям митинг преди предсрочните президентски и парламентарни избори в Турция на 24 юни.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: