Отидете към основна версия

1 462 14

САЩ засилват отбраната на Тайван

  • тайван-
  • отбрана-
  • сащ

Те искат страната да отговори на повишената мощ на Китай

Снимка: Shutterstock

Камарата на представителите на САЩ е приела закон за подобряване на отбранителните способности на Тайван, съобщи Taiwan News.

Решението е част от Закона за национална оторизация на отбраната за фискалната 2019 г. То е взето като противодействие за нарастващата военна сила на Китай.

Планира се подсилване на отбранителните способности на Тайван, като в това число влизат възможностите за разширено съвместно обучение, разрешение за продажба на оръжие и разрешение за военни размени на високо равнище.

Американският министър на отбраната, след консултации със своите партньори от Тайван, е провел цялостна оценка на тайванските въоръжени сили и по-специално резерва. Дадени са препоръки за подобряването на отбранителните мощности и ефективността на тайванската отбрана.

Препоръчано е било развитие на управлението на персонала и развитие на силите, програма за подбор и подобрени военни програми, развитие на контрола и комуникациите, подобрени технологични проучвания и разработки, възлагане на обществени поръчки и по-добро стратегическо управление на ресурсите.

Очаква се до една година американският министър на отбраната да представи пред Конгреса подробен доклад за всяка една от посочените точки. Очаква се в него да има обобщена оценка , списък на всички препоръки, произтичащи от тази оценка и план на САЩ за сътрудничество в областта на сигурността.

В документа се посочва, че Китайската комунистическа партия работи за подкопаването на световния ред след Втората световна война, като на това може да се противодейства с укрепване на отбраната на Тайван. Очаква се новата подкрепа да бъде указана съвсем скоро.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини