26 Май, 2018 11:00 1 438 14

САЩ засилват отбраната на Тайван

  • тайван-
  • отбрана-
  • сащ

Те искат страната да отговори на повишената мощ на Китай

САЩ засилват отбраната на Тайван - 1
Снимка: Shutterstock

Камарата на представителите на САЩ е приела закон за подобряване на отбранителните способности на Тайван, съобщи Taiwan News.

Решението е част от Закона за национална оторизация на отбраната за фискалната 2019 г. То е взето като противодействие за нарастващата военна сила на Китай.

Планира се подсилване на отбранителните способности на Тайван, като в това число влизат възможностите за разширено съвместно обучение, разрешение за продажба на оръжие и разрешение за военни размени на високо равнище.

Американският министър на отбраната, след консултации със своите партньори от Тайван, е провел цялостна оценка на тайванските въоръжени сили и по-специално резерва. Дадени са препоръки за подобряването на отбранителните мощности и ефективността на тайванската отбрана.

Препоръчано е било развитие на управлението на персонала и развитие на силите, програма за подбор и подобрени военни програми, развитие на контрола и комуникациите, подобрени технологични проучвания и разработки, възлагане на обществени поръчки и по-добро стратегическо управление на ресурсите.

Очаква се до една година американският министър на отбраната да представи пред Конгреса подробен доклад за всяка една от посочените точки. Очаква се в него да има обобщена оценка , списък на всички препоръки, произтичащи от тази оценка и план на САЩ за сътрудничество в областта на сигурността.

В документа се посочва, че Китайската комунистическа партия работи за подкопаването на световния ред след Втората световна война, като на това може да се противодейства с укрепване на отбраната на Тайван. Очаква се новата подкрепа да бъде указана съвсем скоро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    4 5 Отговор
    Кой туй нящу Тайван ра?

    Коментиран от #5

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Бесен Язовец

    5 5 Отговор
    Браво на Тайван, правилно направиха на времето, че се отделиха от китайските комуняки ! Нек сега да дойдат руските подлоги и да сравнят Тайван с Куба или със Северна Корея ! Тайван без всякакви кастровци, ел командантета и кимирсенчовци, а с упорство и труд, си направиха държава за чудо и приказ ! А кубинците и корейците още
    продължават да се борят уж срещу империалистите-капиталистите дет все искали да ги завладяват !
  • 4 Суйо

    5 0 Отговор
    Промити мозъци! Обаче търговията върви... Тръмпи-дъмпи продава яко, тоя заплашвал, оня подкопавал и пуйките купуват ли, купуват.
    Евала на Пожарната, не се подлъгва, как ли го натискат и него да модернизира армията. Ама той предпочита да закопае държавата, дотолкова, че в ничии планове да не влиза.
  • 5 Бесен Язовец

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Бай хой":

    Тайван, неуки ми папунчо е страна с територия, колкото една средно малка руска област, но с БВП 40 000 долара на душа от населението, което никак не е малко, 23 милиона народ са !! Тойта любима Русландия за такова БВП и за такъв жизнен стандарт, като в Тайван може да сънува само в най розовите си сънища ! Сети ли са ра ?

    Коментиран от #6

  • 6 Бай хой

    2 2 Отговор

    До коментар #5 от "Бесен Язовец":

    Е па такава дъежава нема. Па нема.
    Ат дека я измисли ра джендаки? Не съм чувал язе за нея. И у ООНето не са я чували и у СЗА също не са я чували.таз държава тайван ши да си я измислил ти сигурну подготвяйки се за парада. Ший дъгата забождай перушината одзаде и марширувай.

    Коментиран от #7

  • 7 Бесен Язовец

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "Бай хой":

    Е, да, няма такава държава, като Тайван, такава красива и подредена !
    https://forum.awd.ru/viewtopic.php?f=247&t=97071?f=247&t=97071

    Коментиран от #8

  • 8 Бай хой

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    Това не те оправдава за неграмотността. Като не знаеш името на държавата по добре не се излагай. То всеки знае акъла на герберастите.

    Коментиран от #9

  • 9 Бесен Язовец

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Бай хой":

    Аз много добре го знам името на държавата бе папунчо, нима това е важно, как ще я наречеш разговорно, Тайван или някаква си там република !? В целия свят я знаят и наричат Тайван за по лесно и понеже е по кратко, не виждаш ли, че даже тук в статията са я написали Тайван, ко са прайш на ударен с мокър парцал !?? Ти мисли
    и говори по същество сравни Тайван със Северна Корея и виж, как живеят хората и там и там, и направи сравнение, а не плещи тук всякакви безмислени тъпотии !

    Коментиран от #10

  • 10 Бай хой

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    Ами аз съм Българин и ми е кеф да наричат страната ми с името им Република България. На теб сигурно ти е все едно когато някой им казват булгаристан.

    Та трудно ти е да споменеш че навремето сащ са отцепили част от единен Китай и тази част все още не е призната. А забравих че Китай или по точно КНР е голям приятел на сащ. И че Република Китай не иска обидинение.
    Забравих колко зле живеят в демократична Корея. И колко щастливо и безгрижно в Южна корея. Защо ли пък Южна корея са първенци в света по детски самоубийства.
    Аааа забравих какъв огромен бвп имат сащ и какви огромни заплти получават. А не им стигат и две и три заплати. И имат кредити. Почти трийсет трилиона. Първенци по престъпност, убийства, грабежи и изнасилвания в света. ФАКТ.

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Бай хой

    0 1 Отговор

    До коментар #11 от "Бесен Язовец":

    Та нали затова пиша ра. За да научиш нещо вярно. Стига с тия мухлясали нпо лозунги. И си избееи еьин ник поне за тоя сайт да е уникален. Че множко сте борсуците.

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.