Отидете към основна версия

1 098 4

САЩ със санкции срещу Иран

  • сащ-
  • санкции-
  • иран

Те са насочени срещу организации и групи

САЩ наложиха санкции на шест ирански организации и както и на други три, които работят на територията на Иран, включително затвора "Евин" в Техеран, групировката "Ансар-и Хизбула" и държавната телевизия "Ириб", по обвинения в нарушения на човешки права,съобщи БНР.

Тези санкции се прибавят към онези, които бяха приети след решението от 8 май на президента Доналд Тръмп, с което да оттегли САЩ от сключеното през 2015 г. иранско ядрено споразумение, за да увеличи натиска над иранския режим и да прекъсне достъпа му до световната финансова и търговска мрежа.

Финансовото министерство на САЩ "взема мерки да държи иранския режим отговорен за нарушения на правата на човека, цензура и отблъскващи деяния, извършени срещу собствените му граждани", се казва в изявление на финансовия министър Стивън Мнучин.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

  • САЩ искат тотална конфронтация с Иран

    САЩ организират тотална конфронтация с Иран. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров, цитиран от РИА Новости. Така той обясни изтеглянето ...
    30.05.2018
    2 226
    6
  • САЩ с удар по Китай

    Правителството на САЩ планира да съкрати продължителността на визите, издадени на някои китайски граждани, съобщи „Ройтерс“. Действията ...
    30.05.2018
    4 867
    9