Отидете към основна версия

2 959 10

Меркел под натиск заради мигрантите

  • германия-
  • ангела меркел-
  • бежанци-
  • мигранти

Канцлерът е знаела още през 2017 г. за хаоса в германската служба за бежанците

Снимки: БТА/АР

Германският канцлер Ангела Меркел е под засилен натиск да вземе отношение по твърденията, че още миналата година е знаела за нередностите в работата в едно от управленията на Федералната служба по проблемите на бежанците и мигрантите, предаде Асошиейтед прес. За тези проблеми се разбра едва наскоро.

Неделното издание на вестник Bild съобщи, че се е сдобило с документи, показващи, че Меркел е била информирана по въпроса още в началото на 2017 г. от бившия началник на Федералната служба по проблемите на бежанците и мигрантите.

Миналата седмица германският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер лиши до второ нареждане филиала на службата в Бремен от правомощия да се произнася по случаи на кандидати за убежище. Причината бяха обвинения, че филиалът неправомерно е удовлетворил стотици молби за бежански статут.

Вчера генералният секретар на Германската социалдемократическа партия (коалиционните партньори на Меркел) Ларс Клингбайл заяви, че канцлерът трябва да обясни кога е научила за проблемите.
През 2015 и 2016 г. Германия прие над 1 милион бежанци и мигранти.

Вчера германското министерство на вътрешните работи потвърди, че от 2000 г. поради нарушаването на правилата в Бремен при обработка на молби за бежански статут е дадено разрешение за пребиваване в Германия на десетки хора, които може би са имали екстремистко минало.

Потвърждението дойде след журналистическо разследване, стигнало до извода, че в Бремен в над 80 случая са издадени разрешителни за пребиваване в Германия на хора, свързани с екстремистки среди.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: