Last news in Fakti

4 Юни, 2018 13:12 2 954 10

Меркел под натиск заради мигрантите

  • германия-
  • ангела меркел-
  • бежанци-
  • мигранти

Канцлерът е знаела още през 2017 г. за хаоса в германската служба за бежанците

Меркел под натиск заради мигрантите - 1
Снимки: БТА/АР

Германският канцлер Ангела Меркел е под засилен натиск да вземе отношение по твърденията, че още миналата година е знаела за нередностите в работата в едно от управленията на Федералната служба по проблемите на бежанците и мигрантите, предаде Асошиейтед прес. За тези проблеми се разбра едва наскоро.

Неделното издание на вестник Bild съобщи, че се е сдобило с документи, показващи, че Меркел е била информирана по въпроса още в началото на 2017 г. от бившия началник на Федералната служба по проблемите на бежанците и мигрантите.

Миналата седмица германският министър на вътрешните работи Хорст Зеехофер лиши до второ нареждане филиала на службата в Бремен от правомощия да се произнася по случаи на кандидати за убежище. Причината бяха обвинения, че филиалът неправомерно е удовлетворил стотици молби за бежански статут.

Вчера генералният секретар на Германската социалдемократическа партия (коалиционните партньори на Меркел) Ларс Клингбайл заяви, че канцлерът трябва да обясни кога е научила за проблемите.
През 2015 и 2016 г. Германия прие над 1 милион бежанци и мигранти.

Меркел под натиск заради мигрантите

Вчера германското министерство на вътрешните работи потвърди, че от 2000 г. поради нарушаването на правилата в Бремен при обработка на молби за бежански статут е дадено разрешение за пребиваване в Германия на десетки хора, които може би са имали екстремистко минало.

Потвърждението дойде след журналистическо разследване, стигнало до извода, че в Бремен в над 80 случая са издадени разрешителни за пребиваване в Германия на хора, свързани с екстремистки среди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 аааааааа

    43 3 Отговор
    абе гермаци - до кога ще търпите тоя мутант?

    Коментиран от #5, #10

  • 2 нямя страшно

    46 2 Отговор
    тези милиони мургави ислямски заселници - отдавна активно се размножават в Германистан, стимулирани от социалната им система.Там са и стотици хиляди български и румънски манга,ли, милиони турци и всякаква подобна измет.Бъдещето на Германистан е осигурено и розово
  • 3 ****

    44 0 Отговор
    Историята се повтаря през определени периоди,ще дойде някой ден,някой истрещял нов Хитлер,и ще стане мазало,но така е,щом човек не се учи от историята,и повтаря едни и същи грешки.

    Коментиран от #8

  • 4 патриотъ

    25 1 Отговор
    Тая сигурно е по-тъпа и от Боко,та затова толкова се обичат!И на двамата трябва да им се търси отговорност за престъпления срещу държавата и народа,а и срещу Европа!
  • 5 гост

    13 4 Отговор

    До коментар #1 от "аааааааа":

    Питай първо българите докога ще търпят нашия тиквен мутант.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Свръхаз

    0 3 Отговор
    Тос пък!
  • 8 РЗС

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "****":

    Той вече е тук - корейския ким. Кукувица отсякъде, точи им секира на южно корейците и после ще ги подпука наред. Хитлер се беше самозабравил и започна да допуска грешки, ако не беше така, светът щеше да е друг, по-напреднал и не толкова безморален и безотговорен. Хитлер е пълководец дето светът не е виждал от времето на великите империи. Нямаше да има циганор и евреи, думата бежанец щеше да ни е непозната, азия щеше да стане резерват за сганта там
  • 9 слави

    2 0 Отговор
    Меркел социал демократи ,либерали...всички тия боклуци комунистически са слуги на САЩ и новия световен ред който се опитват да наложат.
  • 10 filo

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "аааааааа":

    Търпят го това изчадие и не само го изтърпяха, но и пак си го избраха. Това означава, че немците или са идиоти или изборите са фалшифицирани, което е по-вероятно.
Новини по държави: