Отидете към основна версия

11 305 35

Руските мотострелковаци са бич за американския щурмовик А-10 (ВИДЕО)

  • a-10-
  • бук-м3-
  • ракети-
  • танк-
  • сащ-
  • русия-
  • щурмовик

А-10 не е подходящ за водене на бой в условия на повишена опасност, каквато могат да създадат армиите на Русия и Китай

Дейв Маджумдар публикува в National Interest анализ относно възможното използване на американския щурмовик А-10 за поразяване на руските сухопътни войски.

Неотдавна ВВС на САЩ дадоха заявка за модернизация на американския щурмовик А-10, като на 112 машини се поставят нови криле, за да запазят бойния си потенциал до 2040 г.

ВВС на САЩ държат А-10 на служба по настояване на Конгреса. Той действително може да потрябва. Машината може да оцелява в среда с ниска и средна заплаха, затова е много ефективен в борба с въстаници, а САЩ ще водят такива войни още десетилетия.

А-10 не е подходящ за водене на бой в условия на повишена опасност, каквато могат да създадат армиите на Русия и Китай, пише Маджумдар.

При стълкновение с руска МСБ или танкова бригада основната заплаха за самолетите (с не стелт-технология като А-10), са батареите „Бук”.

Новият „Бук-М3” има далечина на ефективния огън над 70 км. Според руски източници, тази ЗРС има коефициент на поразяване над 95%. Разбира се, „Бук-М3” влиза в играта само ако самолетът е оцелял в 250-милната зона, контролирана от С-300В4, прикриваща сухопътните войски на значително отдалечение.

В резултат опитите за приближаване до механизираната бригада от обикновени самолети като А-10, могат да доведат до много сериозни загуби.

Нещо повече: Русия разполага с високо точни средства с далечен радиус на действие (морски крилати ракети „Калибър” и въздушни КР Х-101, с които може да обстрелва повечето бази, от които биха излетели А-10 при реален военен конфликт.

Превод: БЛИЦ

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини