Отидете към основна версия

2 172 14

Меркел иска по-бърза депортация на бежанци

  • германия-
  • бежанци-
  • депортация-
  • отказ-
  • ангела меркел

Който няма статут, вън от Германия

Снимка: БТА/ AP

Германският канцлер Ангела Меркел призова вчера за по-бързи депортации на хората, на които е бил отказан бежански статут, предаде ДПА. Тя заяви това след убийството на младо момиче, за което е заподозрян мъж от Иракски Кюрдистан, чиято молба за убежище в Германия е била отхвърлена.

"Този случай показва колко е важно да бъдат бързо задвижени административни съдебни процедури по отношение на хората, които нямат разрешение да останат, за да може да бъдат бързо изпратени вкъщи", каза Меркел в ефира на телевизия А Ер Де.

20-годишният Али Башар бе депортиран в Германия късно вечерта в събота. Той и семейството напуснаха центъра за настаняване на кандидати за убежище в Германия и избягаха в Иракски Кюрдистан след убийството 14-годишното момиче.

Тялото на Сузана Фелдман бе намерено заровено под земята в покрайнините в германския град Висбаден. Местната полиция каза вчера, че Башар е направил пълни самопризнания след депортацията си от Ирак. Башар, който е пристигнал в Германия през 2015 година, е повторил показанията си и пред съдия. Той ще бъде държан под стража, докато тече разследването.

Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.

Свързани новини

Новини по държави: