Last news in Fakti

15 Юни, 2018 19:35 1 463 6

Меркел: Още пари за отбрана

  • ангела меркел-
  • германия-
  • нато-
  • йенс столтенберг

Президентът на САЩ Доналд Тръмп критикува Берлин, че закъснява с увеличаването на разходите

Меркел: Още пари за отбрана - 1
Снимки: БТА/АР

Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че страната се придържа към ангажимента си към НАТО да отделя 2% от брутния вътрешен продукт за отбрана, но и гледа реалистично на неговото постигане, предаде АР.

Меркел коментира плана на Берлин разходите му за отбрана да достигнат 1,5 процента от БВП до 2024 г.

"Понякога това може да изглежда прекалено бавно, но нещата отиват в правилната посока", подчерта тя след среща с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг.

Членовете на организацията се съгласиха през 2014 г. да увеличат до едно десетилетие разходите си за отбрана до 2 процента от БВП.

Меркел каза, че Германия спазва договореното, преди да добави: "Приемаме целта, но също така даваме реалистична информация".

Меркел: Още пари за отбрана

Президентът на САЩ Доналд Тръмп критикува Германия, че закъснява с увеличаването на разходите.

Столтенберг изрази задоволство от допълнителните средства, които Берлин отделя за НАТО, но я насърчи да направи повече, защото е най-голямата икономика в Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 луди луди баби

    16 5 Отговор
    Отбрана от кого ма бабо !? Те вече приматите те превзеха още преди да е почнала войната !!! Джамахирия Германистан, ако още ни си схванала с болния си мозък !
  • 2 Голям прос

    6 1 Отговор
    От кого да се отбраняват освен от черноглавите които прие в държавата си?
  • 3 onq s konq

    3 2 Отговор
    Когато Путин се фука с НАЙ-НОВИТЕ СИ ОРЪЖИЯ-ракети,кораби, и т.н.-подлудявате от радост тука.Когато обаче Западът се въоръжава РЕЦИПРОЧТО-..."ОТ КОГО ЩЕ СЕ ПАЗИТЕ БЕ?!" Тъй ли бе мозъчно малограмажни русофили?И ще напомня фактите-10ПЪТИ Е ПО-ГОЛЯМ САМО АМЕРИКАНСКИЯТ ВОЕНЕН БЮДЖЕТ ОТ ТОЯ НА РУСИЯ!Ама се крадяла от държавните поръчки за въоръжаване от ГОЛЕМИТЕ АКУЛИ ВЪВ военно-промишления комплекс...В ЦЕЛИЯ СВЯТ Е ТАКА,ВКЛЮЧ И В РУСИЯ!Ама едно е да откраднеш от 10 пъти по-голяма нещо,друго е от 10 пъти по-малко.А на тия които твърдят че руските учени-изобретатели били по-умни от западните и с 10 пъти по-малко средства провели велики неща,ще им напомня поговорката-С ПРЪДНЯ БОЯ НЕ СТАВА!
  • 4 ГосТ

    2 0 Отговор
    Хахаха
    За съжаление не е смешно. Нали знаете когато Германия е била свръх икономика и се е превъоръжила,какво е станало? И за какво да се превъоръжава,а да не увеличава стандарта на живот на гражданите. Говоря за целия ЕС. За съжаление, обаче наистина трябва да се мисли в тази насока. ЕС трябва да може да се пази от единствените заплахи фащ и расия. Китай, никога не би тръгнал да агресира към Европа. И между другото, не е зле, тези средства да бъдат заделяни за армия на ЕС. Нали се разбраха Германия и Франция за такава част. Не е лошо и един референдум да направят в ЕС искаме ли НАТО, или е по добре ЕС да разполага със свое военно формирование ;). Така и раша ще са по спокойни и току виж помислили за стандарта на хората си там. Единствено,фесовете от анадола ще се сближат много с хамерите.
  • 5 Хасан

    1 1 Отговор
    Светът трябва да контролира въоръжаването на Германия ...знаем последствията от последните две войни

    Коментиран от #6

  • 6 ГосТ

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    Ами правилно Хасане, за какво да трупаш оръжие,а хората ти да гладуват,ако не го използваш ? Като толкова много искат ЕС да се въоръжава до зъби да се обявява нова световна война и т'ва е. Всъщност и рашките и говедарите се възползват от оръжията си,ама файдата отива само при некои Хахаха Хахаха. Така е,с тоя див капитализъм при едните и диктатура при другите. Иначе я,Ирак,я Афганистан, я Виетнам, я Сирия, я Украйна. И кой ? Не е нито ЕС, нито Канада, Нито Япония, нито Китай,нито Корея. Кой?
    раша и фащ...е докога питам ?
    Т'ва е , в ЕС-Германия,Франция, Италия, Испания и останалите 24. Англия ще се сетят че не треа да играят по свирката на няколко недоносчета. Да се въоръжаваме,да нападаме расия и така. Дръпнатите да си поделят фащ,и без т'ва имат стари мераци.
    Само циркове от тея клоуни тръмпи и путина.
Новини по държави: